Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så pratar våra grannländer om Sverige

Publicerad: 23 oktober 2019, 13:38

Norrmän och danskar pratar mer illa om Sverige än finnar. Det visar en undersökning från mediebevakningstjänsten All Ears som har kartlagt talmedier i våra nordiska grannländer.


Ämnen i artikeln:

Podcast

Mediebevakningstjänsten All Ears dammsuger talade medier på information, såsom Youtube, poddar, tv och radio. I våras stod det klart att All Ears lanseras i USA och i samband med etableringen i Norge, Danmark och Finland har bolaget en undersökning om våra grannländers inställning till Sverige.

Rapporten är en jämförelse av sentimentanalys (positiv, negativ eller neutral) där man använt sökorden Sverige* & svensk* i respektive språk, under oktober månad. Grafen nedan visar procentuell andel av uttalanden som är positiva eller negativa i tonläget.

Ovan ser ni att danskar ambivalenta, finnar positiva och norrmän negativa.

Undersökningen visar att 29 procent av omnämnandena av Sverige i finsktalad media var  positiv. När det kommer till norrmännens omnämnanden var motsvarande andel, 29 procent negativa. Danskarna pratade mer neutralt om sina grannar i norr, 67 procent av våra danska omnämnanden var neutrala.

Enligt All Ears siffror lyssnar nästan två miljoner svenskar på podcasts varje månad. Noterbart att det finns 10118 poddar i Sverige vilket är fler än antalet poddar i våra nordiska grannländer sammanslaget, 9903 poddar..

I dagsläget lyssnar 18 procent av danskarna på podcasts, och 33 procent av norrmännen lyssnar minst en gång inom loppet av 90 dagar.

– Tack vare vår språk- och kanaloberoende plattform är All Ears skalbart i hela världen. Det här är bara början, säger Tor Rauden Källstigen, vd och medgrundare, All Ears.

FAKTA
All Ears grundades 2016 av serieentreprenörerna Tor Rauden Källstigen och Håkan Waara under namnet SignalSignal. I dag har All Ears plattformen nära 1000 betalande användare. I senaste bokslutet gjorde bolaget en förlust på 2,5 miljoner kronor.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Podcast

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.