Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så rapporterar världsmedierna om skolmorden

Publicerad: 23 oktober 2015, 06:46

Fox News, Sky News, The Guardian och The Local.

Medier runt om hela världen har rapporterat om skolmorden i Trollhättan, Instagrams släpper Gif-app och Google visar starkt resultat.


I går morse klev en maskerad 21-årig man in på Kronans skola i Trollhättan och mördade två personer innan han sköts av polisen. Han var tidigare ostraffad och har engagerat sig för en kampanj för att minska svenskt flyktingmottagande. Enligt polisen låg rasistiska motiv bakom morden.

Medier runt hela världen rapporterar om händelsen. Samtliga har namngivit mannen, vars identitet spreds tidigt i går. Tidigt i går spreds också bilder på 21-åringen i svenska medier, bland andra en bild taget av mördaren poserandes tillsammans med två elever på skolan, eftersom de trodde att han var uppklädd inför Halloween. Bilden plockades snabbt upp i världspress.

Så här har flera av de stora medierna rapporterat om händelsen:

Facebooks anställda saknar kollektivavtal
Vid Facebookhallarna i Luleå jobbar ett 90-tal personer och fler är på väg in. Men enligt SVT saknar det multinationella företaget kollektivavtal. Därför har de nu fått problem med facket.

Instagram släpper Gif-app
Instagrams nya app heter "Boomerang" och gör det möjligt att skapa korta videolooper. I den går det att klippa ihop bilder med ensekunders-videos, skriver Forbes.

Starkt resultat för Google
Googles kvartalsrapport visade på en stark ökning i Q3, där intäkterna växte till 18,7 miljarder dollar vilket är en ökning med 13 procent jämfört med motsvarande period föregående år. Digitala intäkter landade på nästan 4 miljarder dollar, jämfört med 2,8 miljarder Q3 2014, skriver Adage.

Twitter-vd skänker aktier till anställda
Jack Dorsey, Twitters vd och medgrundare skänker nu en tredjedel av sitt ägande till de anställda. Aktierna ges bort för att öka arbetsmoralen bland de anställda. Aktieposten är värd 200 miljoner dollar, skriver TT.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.