söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så reagerade filmstjärnan på Faktums mardrömsintervju

Publicerad: 25 februari 2015, 11:45

Foto: Bild från Faktums hemsida

Intervjun med skådespelaren Ruth Vega Fernandez slutade i ett totalt kommunikationskaos. Därför bestämde sig reportern, Fanny Wikander, att öppet berätta om attityden hon mött från filmstjärnan.

Ämnen i artikeln:

FaktumAaron Israelson

LK

Linnéa Kihlström


Fanny Wikander, reporter på tidningen Faktum, arbetade hårt och ansträngde sig länge för att få intervjun med Ruth Vega Fernandez att bli av. Men hon möttes hela tiden av motstånd – både i mejlkontakten och vid det tillfälle de faktiskt sågs. Arbetet med intervjun blev också betydligt mer kostsamt för tidningen än vad som var tänkt för början. Bland annat eftersom Ruth Vega Fernandez ställde in mötet som skulle ske i Strasbourg. Och det var då Fanny Wikander gav texten om Ruth Vega Fernandez en ny vändning, och bestämde sig för att vara ärlig mot läsarna med hur hon uppfattade filmstjärnan, trots att tanken länge var att beskriva henne som "tuff men trevlig".

– Det var då inte längre möjligt, inte minst för att vi inte hade tillräckligt med material, att skriva en annan text än vad som blev slutresultatet, skriver Fanny Wikander i en kommentar.

Resultatet blev en ocensurerad intervju utan någon förskönad bild av Ruth Vega Fernandez. Skådespelaren porträtteras som en självupptagen, omedgörlig diva som var mer intresserad av faktureringsadress till Faktum än att få någon intervju att bli av.

Publiceringen har resulterat i en brevväxling som publicerats på Faktums hemsida , där både intervjupersonen, reportern och chefredaktören kommenterar händelsen. Ruth Vega Fernandez skriver att hon "är superledsen över det som blivit" och säger att allting grundar sig i ett missförstånd.

Men Fanny Wikander och chefredaktör Aaron Israelson håller inte med. I sitt svar beskriver chefredaktören Ruth Vega Fernandez som en av de mest svårtillgängliga och besynnerliga i tidningens historia. Resumé ringer upp Aaron Israelson för en kommentar om publiceringen:
– Det här blev en väldigt speciell profilintervju. Vi gör ju en intervju i varje nummer och ofta går det väldigt bra. Men ibland blir mötet udda och då tycker vi att det är ärlig journalistik att redogöra för det.

Vad har ni mött för reaktioner?
– De flesta reaktioner handlar om att det är ett intressant journalistiskt jobb som ger en ny bild av en filmstjärna. Men vi har också fått en del kritik för att vi lagt ner tid på detta. Men det blev bra journalistik och på det sättet tycker jag att det var värt det.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev