Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så reagerar branschen på Stora Journalistpriset-nomineringarna

Publicerad: 1 november 2016, 13:42

Här är de nominerade årets upplaga av Stora Journalistpriset.

Foto: Magnus Bergström

I dag presenterades de nominerade bidragen i Stora Journalistpriset 2016 – utan tvekan dagens snackis i mediebranschen. Resumé har samlat några av intrycken.


Ämnen i artikeln:

Stora JournalistprisetTwitterMediebranschenJournalistik

Stefan Mehr och Anna Hedenmo höll i trådarna på Nedre Manilla och branschtwittrarna hade knapparna redo. Men det blev ingen kritikstorm det här året. I stället talar många om ett väldigt starkt startfält och många värdiga nomineringar.

LÄS MER: De är nominerade i Stora Journalistpriset

Starkast var kanske hyllningarna till Negra Efendic och Magda Gad, nominerade i klassen "Årets berättare" respektive "Årets röst".

Bosse Lindquist kanske var den mest väntade nomineringen och man kan känna att ett avslöjande som Richard Aschbergs kring excesserna på fackförbundet Kommunal kanske kom fel år....

Undantaget till eftermiddagsmyset är Anders Hägerstrand på Di som surna till rejält på juryn när hans kollega Martin Rex inte nominerades för sina avslöjanden om Swedbanks chefer.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.