måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så reagerar medierna på terrorattacken

Publicerad: 18 augusti 2017, 06:28

Några av ettorna.

Foto: Montage

Världen skakades av ännu en terrorattack, storvinst för Alibaba och kritik mot SVT:s tablå.

Ämnen i artikeln:

MedierTerrorattack

Julia Lundin

julia.lundin@resume.se


Under gårdagen körde en vit skåpbil in på den turisttäta gågatan La Ramla i Barcelona och människor flydde i panik. Minst 13 dödades och över 100 människor skadades. Under natten sköt polisen ihjäl fem misstänkta terrorister i staden Cambrils, som misstänks ha planerat ett nytt terrordåd.

Medierna har arbetat febrilt med rapporteringen kring dådet. The Guardian var snabba upp med grafikbilder, Aktuellt hade extrasändningar under kvällen och KIT publicerade en text där de förklarar vad vi vet och inte vet om terrorattacken för att förhindra ryktesspridning.

Här är en del av ettorna:

Expressen

— Allie Hodgkins-Brown (@AllieHBNews) 17 augusti 2017Friday's SUN: "Barcelona Bastards" #bbcpapers #tomorrowspaperstoday pic.twitter.com/ZcGzHnrEYh

Spaniens sporttidning Marca skriver på sin etta: ”Idag kan vi inte prata sport” och visar upp andra ettor världen över.

— MARCA (@marca) 17 augusti 2017#LaPortada 'Hoy no podemos hablar de deporte' #StopTerrorism #TodosSomosBarcelona pic.twitter.com/D5Byb4FQMy

La Razon

Daily Mirror

— Allie Hodgkins-Brown (@AllieHBNews) 17 augusti 2017Friday's Daily MIRROR: "Massacre" #bbcpapers #tomorrowspaperstoday pic.twitter.com/b4q82mL466

Enligt mediebevakaren Meltwater har 104 309 digitala artiklar skrivits om attacken på La Ramla i internationell media. USA är det land där det rapporterats mest om dådet.

Kritik mot SVT:s hösttablå
Svenska Dagbladets kritiker Elias Björkman har inte mycket till övers för SVT:s hösttablå som presenterades under gårdagen. Björkman skriver i en krönika att SVT fyller tablåm med ”sådant trams som förut var reserverat reklamkanalerna”. Han syftar bland annat på programmen ”Sveriges fetaste hundar” – ett bantningsprogram för djur – och Henrik Schyfferts ”Köttets lustar” där han ska lära känna ett djur och sedan slakta.

Reddit rullar ut videoplattform
Sajten Reddit lanserar en egen plattform för uppladdning av videoklipp, vilket får många användare att jubla. Det har hittills nämligen varit tidsödande att lägga upp klipp på sajten. Den nya plattformen ska erbjuda snabb uppladdning av MP4- och MOV-filer som är upp till 15 minuter långa. Plattformen befinner sig fortfarande i betastadiet. Enligt Variety är inga annonser planerade.

Sana i Skam poserar med hijab
Iman Meskini, känd som Sana i norska tv-succén Skam, poserar som första kvinna med hijab på den norska modetidningen Costumes omslag.
– Vi strävar ständigt efter att återspegla det samhälle vi lever i och det är också vad som var så underbart med karaktären Sana i Skam. Äntligen fick vi en glimt av hur det är att vara ung, norsk, muslimsk flicka år 2017, säger Kine B. Hartz, chefredaktör på Costume, enligt NRK.
I juni syntes dessutom modellen Halima Adan med hijab på Vogues omslag.

Storvinst för Alibaba
Alibaba visar en ökad vinst med 94 procent i första kvartalet 2017, enligt bokslutet som kom igår. E-handelsverksamheten ökade med 58 procent. Aktien ökade fem procent efter beskedet. Enligt BBC kan Alibaba kan snart vara större än Amazon, skriver BBC.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev