Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så satsar Facebook på hårdvaruutveckling

Publicerad: 24 augusti 2017, 06:18

Foto: Mostphotos

Ny videochatt ska ta Facebook till nästa nivå, Washington Post satsar på AI och Snapchat gör originalinnehåll. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Facebook satsar på hårdvaruutveckling
Enligt uppgifter till tidningen Business Insider ökar nu Facebook trycket på utveckling av hårdvara för konsumenterna. De håller bland annat på att bygga en videochatt kallad ”Aloha” som liknar Amazons Echo Show och som har testats på anställda under flera månader. Aloha kommer bland annat ha att ha en vinklad kamera, mikrofon, högtalare och ansiktsigenkänning.

Facebook veteranen, Andrew Bosworth, som arbetar med bland annat VR-satsningen Oculus, tar nu dessutom över all Facebooks hårdvaruutveckling.

.. och snart kan du prenumerera i Instant Articles
Mark Zuckerberg
har bekräftat att du snart kommer kunna prenumerera på mediehus som publicerar i Instant Articles. Pengarna kommer då gå direkt till publicisterna.

– Vi kommer starta en liten grupp med amerikanska och europeiska publicister senare under året”, skriver Mark Zuckerberg på Facebook.

Washinton Post <3 AI
Native-annonser har visat sig vara kostsamma att göra och svåra att skala, vilket minskar mediehusens vinster. Men de behövs. Washington Post försöker nu lösa problemet med artificiell intelligens, skriver Digiday. Genom deras annonsprodukt Own tilläts varumärkena använda sitt eget innehåll, men utlovas bättre chanser att läsas eller ses då genom Heliograf, verktyget som WP använder till sina egna nyhetsbrev. Enligt WP kan den nya tekniken resultera i 80-90 procent vinstmarginal.

Snapchat satsar på originalinnehåll
Liksom streamingtjänsterna satsar nu Snapchat på originalinnehåll. Företaget hoppas kunna ha producerat tre till fem minuters shower vid slutet av året, skriver bland annat Engadget. Snapchat har gett sig in på tv-marknaden på allvar – NBC, CNN och MTV är några av de som har regelbundna tv-shower här. Enligt Snapchat vill de inte vara en tv-dödare, utan ett komplement i mobilen.

The Square chans på Oscarsgalan
Ruben Östlunds
”The Square” kommer representera Sverige i Oscarsgalan 2018. I filmen medverkar bland andra Daniel Hallberg, ad på King. Ruben Östlund har tidigare fått nomineringar med ”Turist” och ”De ofrivilliga”.

– Oscars är ju det näst finaste priset man kan få. Klart man vill få det också, säger Ruben Östlund till TT, och menar att han värderar årets Guldpalm som hann vann i Cannes allra högst.

Bloomberg börjar med medierådgivning
Bloomberg är första mediehus att börja med rådgivning, skriver Omni och hänvisar till Financial Times. Bolaget pressas hårt av Googles och Facebooks annonsövertag och enligt Bloombergchefen Justin Smith ska rådgivningen vara en strategi att hitta en ny modell för medierna.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.