Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så ska Facebook göra videos mer relevanta för användarna

Publicerad: 30 juni 2015, 06:16

Foto: Colourbox.

Facebook vill göra sina videos mer relevanta, Apple vill föra över filer genom handslag och Uber gör affär med Microsoft. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

Apple WatchFacebookEurovision Song ContestMicrosoftStefan LöfvenAppleUber

FT

Fredrik Thambert


Facebook detaljstuderar vår videokonsumtion
Kampen mellan Facebook och Youtube om att vara den största plattformen för strömmad video går vidare. Nu har de förstnämnda implementerat en ny algoritm som ska ge bättre information om vad användarna konsumerar. Istället för att bara få information om vad vi gillar och delar, får nu Facebook också en inblick i vilka klipp som vi tittar på med exempelvis ljud, HD-kvalitet och fullskärm. Syftet är att är göra våra news feeds mer relevanta, enligt Techcrunch. Antalet startade strömmar per dag på Facebook uppgår nu till fyra miljarder  – jämfört med bara en miljard så sent som i september.

Filöverföring – via handslag
Apple har ansökt om ett patent som skulle göra det möjligt att överföra filer mellan wearables (läs: Apple Watch) genom ett handslag. Det skriver Engadget. Tekniken bygger på rörelsesensorerna i klockorna och ett system som kan avgöra vilken information som ska delas. Men om det hela blir verklighet eller inte är en annan fråga.

Sms:ets fader är död
Den finske ingenjören Matti Makkonen är död efter en tids sjukdom. Han blev 63 år. Redan 1984 lade han fram idén om en meddelandetjänst i mobilen under en konferens om telekommunikation, skriver DN.

Eurovision söker presschef
EBU söker nu en ny presschef efter Jaarmo Siim som avgick efter årets festival. Då hade han bland annat blivit avslöjad av Nöjesbladet efter att ha försökt påverka en grekisk journalist att skriva negativt om Sveriges bidrag. Uppdraget har dock inte annonserats genom EBU. Istället är det pr-byrån Wow Works som söker kandidater via sin Facebook-sida, enligt Nöjesbladet.

Löfven hyllade Härenstam
Nyligen bortgångna Magnus Härenstam hyllades av statsminister Stefan Lövfen i dennes Almedalstal igår. Han lyfte fram programmet "Fem myror är fler än fyra elefanter" som ett bra exempel på bildningsglädje.
– Här är där ni inte är – men minnet av er lever kvar, sa Löfven enligt Nyheter24.

Uber köper kartverksamhet från Bing
Dett appbaserade taxibolaget Uber är i färd med att bygga upp sin egen karttjänst. Som ett led i ambitionen har de nu köpt en del av verksamheten i Bing från Microsoft. I affären ingår bland annat cirka 100 anställda, kameror och datacenter. I övrigt är detaljerna kring övertagandet få, skriver Techcrunch.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev