Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så ska Google hjälpa småbyråerna

Publicerad: 24 mars 2011, 09:21

Idag lanserar Google Sverige ett nytt partnerprogram, Google Engage. Det riktar sig mot små och medelstora byråer i Sverige. – I år har vi som mål att hjälpa och stötta 250 mindre byråer genom Engage, säger Christoffer Klemming, svensk produktmarknadsföringschef på Google.


Ämnen i artikeln:

Google

Christoffer Klemming Foto: Pontus Johansson

Google Engage riktar sig till små och medelstora byråer runt om i Sverige. Dessa byråer innefattar företag som jobbar med digital marknadsföring, reklam, kommunikation och andra webbrelaterade områden och som vill växa med tjänster inom digital marknadsföring. Google har tidigare satsat på större byråer men vill genom detta initiativ arbeta närmare och ge mer stöd åt mindre byråer som vill erbjuda AdWords-tjänster till sina kunder.

– I år har vi som mål att hjälpa och stötta 250 mindre byråer genom Engage. De deltagande byråerna kommer bland annat att erbjudas utbildning, träning och sälj- och marknadsföringsstöd. Att vara med i Google Engage-programmet är kostnadsfritt och det är också ett utmärkt forum för att möta likasinnade över hela Sverige och dela med sig av erfarenheter inom digital marknadsföring, säger Christoffer Klemming.

Som Resume.se tidigare rapporterat släppte Google förra veckan en rapport om Sveriges Internetekonomi som visade att internetekonomin uppgår till 6,6 procent av BNP eller 205 miljarder kronor. Rapporten visade också att det finns en stor potential för svenska företag att växa om de använder internet på ett effektivt sätt. Bara i Sverige finns det hundratusentals mindre företag som inte utnyttjar internets fulla potential och som Google nu hoppas nå genom de byråer som går med i Google Engage-programmet.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.