Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så ska Jan Guillou lyfta Aftonbladet Plus

Publicerad: 26 augusti 2015, 10:38

Jan Guillou släpper ny bok. Det utnyttjar Aftonbladet.

Foto: Emma Andersdotter Lindberg

Jan Guillou släpper i dagarna sin nya bok Blå stjärnan i serien "Det stora århundradet". Genom ett samarbete mellan Piratförlaget och Aftonbladet Plus kommer författaren att bjuda på extramaterial för betalande prenumeranter.


Ämnen i artikeln:

Jan GuillouAftonbladetMediebolagPiratförlaget

I samband med släppet av den nya boken gör Aftonbladet Plus en storsatsning tillsammans med tidningens krönikör, författaren Jan Guillou. I den ingår extramaterial från alla tidigare pocketsläpp, intervjuer kring arbetet med böckerna samt sex helt nya krönikor för Plus kring de ämnen och händelser som greppat honom mest under researcharbetet.

Historia har visat sig vara ett kommersiellt framgångsrikt ämnesområde att lägga bakom betalvägg. Dessutom bidrar Jan Guillous popularitet till att Aftonbladet tror på succé.
– Det är en koppling som vi tror kommer att passa bra, säger Niclas Vent, reporter och redaktör på Aftonbladet Plus.

Utöver publiceringarna har tidningen gjort en deal med Piratförlaget som Jan Guillou själv är delägare i. Sajten Bokon, som förlaget nyligen köpte från Schibsted, kommer att erbjuda böcker till specialpris för Pluskunder.

Hur många kunder hoppas ni locka?
– Det är svårt att säga. Men framför allt kommer det att bli ett väldigt bra material för våra befintliga läsare, säger Niclas Vent.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.