Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så ska Kanal 9 förhindra fler övertramp i Big Brother

Publicerad: 14 oktober 2014, 12:02

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt övergrepp i Big Brother.

Foto: Kanal 9.

Tävlingsledningen för Big Brother diskvalificerade nyligen två deltagare på grund av regelbrott i tävlingen och nu har polisen inlett en undersökning. Kanal 9 anser sig nu ha receptet klart för hur något liknande inte ska kunna inträffa igen.


Ämnen i artikeln:

SBS DiscoveryKanal 9Big BrotherDan PanasEndemol

Resumé-bloggaren Fredrik Wass skriver bland annat om att krishanteringen från kanalens sida inte höll måttet. Han tycker att det är anmärkningsvärt med tanke på hur länge man har jobbat med Big Brother-konceptet.

Bakgrunden är att två manliga Big Brother-deltagare försökt tvinga en kvinnlig deltagare att utföra oralsex natten till fredagen – en av männen höll bland annat för en dörr.

Tävlingsledningen för Big Brother meddelade vid lunchtid samma dag att killarna diskvalicerats på grund av regelbrott.

Dan Panas berättar att tävlingsledningen ingående diskuterat hur man ska undvika att något liknande sker igen. Översynen inleddes i fredags.

Hur ska det gå till då?
– Genom att tillsammans med produktionsbolaget Endemol skärpa rutinerna, förbättra den rigorösa uppsikten i huset ytterligare och bli ännu bättre på att värdera situationer i huset, säger Dan Panas.

– Det har varit massiv publicitet kring beslutet under de närmaste dagarna. Nu har dessutom förundersökning inletts. Vi har genom hela detta händelseförlopp hela tiden varit mycket tillgänglig för bevakande redaktionell media, säger Dan Panas.

Dan Panas uppger att de berörda deltagarna har fått stöd av en krisgrupp där även psykologer ingår och att de även ska få vidare stöd när det nu har blivit ett polisärende av det hela.

Dan Panas har tidigare medgett att Big Brother-produktionen borde ha reagerat snabbare.

– Händelsen borde inte ha inträffat. Man borde ha ingripit tidigare, säger Dan Panas.

Men varför gjorde ni inte det då? Ni har kameror som täcker hela Big Brother-huset?
– Produktionsbolaget Endemol har till uppgift att övervaka huset och värdera olika situationer. Man gjorde en missbedömning av situationen, säger Dan Panas.

Det låter som att ni låter produktionsbolaget bära hundhuvudet?
– Nej, Kanal 9 har ändå fullt ansvar för det som sker i Big Brother-huset, säger Dan Panas.

Fredrik Wass menar att ni borde haft bättre beredskap. Kommentar?
– Vi har kommunicerat ett tydligt beslut om diskvalificering. Det har varit massiv publicitet kring det beslutet under de närmaste dagarna. Nu har dessutom förundersökning inletts.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.