Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så ska Mitt i utmana Schibsted och Bonnier

Publicerad: 4 maj 2015, 05:56

Mitt i startar helgmagasin och storsatsar på lokala nyheter på nätet

Gratistidningen Mitt i startar helgtidning och storsatsar digitalt med riskkapitalbolaget Segulah i ryggen. Nyheter24 siktar på internationell expansion och Sir. Martin Sorrells feta löneökning. Det är några av rubrikerna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

SegulahO'LearysClara HenryCanal DigitalNew York TimesNyheter24PewdiepieMitt iSir Martin SorrellGuldtuben

Mitt i trappar upp satsningen
För en tid sedan köpte riskkapitalbolaget Segulah upp gratistidningen Mitt ifrån Stampen. Nu inleder man en storsatsning på lokala nyheter på nätet. I första hand kommer gratistidningen digitalisera sitt nyhetsmaterial i en större utsträckning, i andra hand försöka hitta nya digitala produkter. Lanseringen av Mitt i:s uppdaterade lokala produktion kommer att ske under hösten 2015. Vid sidan av den digitala satsningen har gratistidningen skapat helgmagasinet Mitt i Stockholm. Det första numret kommer att nå 174 000 hushåll på fredag i fyra utgåvor. Med helgtidningen utmanar man SvD:s  Magasinet och DN På Stan.  

– Det finns ett stort intresse för helgen i Stockholm, samtidigt som mycket av läsningen försvinner när folk säger upp sina prenumerationer på DN och SvD, säger Mitt i:s vd Erik Norberg till Dagens Industri.

Gratistidningen har även inlett ett samarbete med en studentgrupp på Berghs för att se över Mitt i:s varumärke och långsiktiga positionering

Nyheter24 siktar på internationell expansion
Som koncern ökade Nyheter24-Gruppen omsättningen med 65 procent till 98 miljoner kronor under 2014, skriver Breakit. Framgångarna med e-sportstävlingen Fragbite Masters och Nyheter24 gör att grundarna Douglas Roos och Patrik Sandberg har planer på en internationell expansion.

– Jag ser en stor potential både för vår e-sportdel och Nyheter24. Inom ett år tror jag att vi har etablerat oss på ytterligare någon marknad, säger Douglas Roos till Breakit.

Sorrell feta löneökning
WPP:s koncernchef Sir Martin Sorrell tjänade 42,9 miljoner pund förra året, motsvarande 550,6 miljoner kronor och en ökning på 43,9 procent jämfört med 2013. Enligt Campaign är WPP-chefen den högst betalade vd:n på London-börsen. Huvuddelen av ökningen kom från utdelningen i nätverkets långsiktiga bonusprogram, som växte från 22,7 miljoner till 36 miljoner pund.

Vill köpa New York Times för 5 miljarder dollar
Miljardären och New Yorks tidigare borgmästare Michael Bloomberg har på nytt visat intresse för att köpa New York Times. Finansmannen pekades ut som en intressent av mediebolaget redan i januari och enligt Fox Business News källor ska prislappen vara runt 5 miljarder dollar.  New York Times ägarfamiljer Ochs-Sulzbergers har framhållit att verksamheten inte är till salu och Michael Bloomberg har själv vill inte kommentera uppgifterna.

Journalister portades efter frågor om kvinnomisshandel
Floyd Mayweather tog i helgen hem titelmatchen i weltervikt mot Manny Pacquiao i Las Vegas. Innan matchen fick boxaren,, som en gång dömts och flera andra gånger anklagats för kvinnomisshandel, kritiska frågor om sitt förflutna. Detta gjorde att flera reportrar portades från att bevaka fajten. Enligt flera medier, däribland Expressen, miste både CNN:s Rachel Nichols och ESPN:s Michelle Beadle sina ackrediteringar efter att ha frågat Mayweathers om kvinnomisshandeln.

O'Learys kan bli utan sportsändningar efter storbråk
Sportsändningarna från C More på kedjan O'Learys 75 barer runtom i Sverige kan komma släckas ned. Orsaken: ett storbråk har brutit ut mellan pubkedjan och tv-distributören Canal Digital, som nu kan komma att släcka ner betal-tv-bolaget C Mores kanalutbud.
– Vi förhandlar med några i monopolställning och kan inte föra en dialog. Det här är en fråga för hela branschen, det håller på att gå överstyr, säger Wilhelm Vintilescu, vd på O'Learys, till TT.

Saudisk bloggare får pressfrihetspris
Svenska Reportrar utan gränser belönade under söndagen den saudiske bloggaren Raif Badawi med Pressfrihetspriset, skriver Expressen. Raif Badawi är dömd till tio års fängelse och 1 000 piskrapp för att ha förolämpat islam.  
– Nyheten om att han tilldelats priset kommer att nå honom ryktesvägen i fängelset, säger en talesperson för familjen till Expressen.

Programledarparet säljer skärgårdshuset
Renée Nyberg och David Hellenius hus på 125 kvadratmeter på Tynningö utanför Vaxholm i Stockholms skärgård ligger ute på Hemnet. Huset har figurerat i TV4-programmet "Renées brygga" och det accepterade priset ligger på 15 350 000 kronor. Renée Nyberg vill inte kommentera försäljningen:
– Jag vill inte prata om det alls. Det är privat. Det enda som händer är att vi säljer ett hus, det känns larvigt att prat om, säger hon till Aftonbladet.

De vann priser på Guldtuben
Clara Henry blev årets videobloggare och Pewdiepie utsågs till årets gamer på Youtube-galan Guldtuben i helgen. Därmed försvarade de båda sina vinster från i fjol. Årets Youtuber gick till Therese Lindgren.

Alla vinnare nedan:  
Årets vloggare: Clara Henry
Årets gamer: Pewdiepie
Årets Youtuber: Therese Lindgren
Årets action: Rackartygarna  
Årets samarbete: Beautyswap med Anty och Therese Lindgren  
Årets artist: Daniel Norberg
Årets löfte: Emma Lussetti
Årets stjärnskott: Jockiboi
Årets humorgrupp: IJustWantToBeCool
Årets style: MissLisibell
Årets serie: En skev resa med Alex och Willie
Årets klickmonster: #SJÄLVIS (IJustWantToBeCool)

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.