Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så ska nya Sonet bli

Publicerad: 14 december 2007, 10:16

Anledningen till att Peter Possne hoppade av Sonet Film i augusti var att företaget inte hade rätt inriktning i det nya medielandskapet.
– Men när jag började tala om mina visioner för SF så var vi helt överens, säger han till Resume.se.


I augusti meddelade Peter Possne att han skulle hoppa av Sonet Film AB vid årsskiftet. Nu står det klart att han kommer att fortsätta som vd på Sonet, men under SF:s ägande.

– Jag sa ju då att jag skulle fortsätta som vd året ut, men vi förde ju samtal med SF och de började lossna sex veckor senare. Då berättade jag om min vision för SF, och vi var helt överens, berättar han för Resume.se.

Det gamla Sonet var ett filmbolag som arbetade med bredd och framförallt jobbade med bio som mål. Det innebär alltför många utmaningar i det nya medielandskapet, menar Peter Possne som nu vill se Sonet som ett svenskt Dreamworks eller Working Title Films. Ett renodlat produktionsbolag som gör en mindre mängd kvalitetstitlar per år.

– Jag vill jobba selektivt och noggrant, säger Peter Possne.

Är MTG en sämre ägare?
– MTG har varit en fantastisk ägare under de senaste tio åren. Men det är ett företag med många verksamheter där SF är helt centrerat kring film. Vi var en främmande fågel på MTG, som de tyckte väldigt mycket om.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.