Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så ska nya SvD-sajten ta upp kampen med DI.se

Publicerad: 11 april 2012, 09:06

Carolina Neurath och Andreas Cervenka hårdprofileras på nya sajten.

Foto: Andreas Elgstrand och Sven Gustavsson.

SvD drar igång sin nya näringslivssajt Nliv.se på tisdag nästa vecka. Näringslivschefen Olle Zachrison hoppas kunna ta upp kampen med di.se: – Vi ska låta starka profiler som Andreas Cervenka och Carolina Neurath skriva för sajten varje dag. Vi slipper även grumligheten med två sajter som konkurrerar med varandra. Så vi hoppas verkligen att folk hittar till Nliv, säger han.


Ämnen i artikeln:

NlivOlle ZachrisonSvDSvD Näringsliv

SvD drar igång sin nya sajt www.nliv.se på tisdag nästa vecka.

I och med lanseringen skrotas E24 som tidigare meddelats.
– En av våra konkurrensfördelar gentemot DI.se är att vi har riktiga  tunga redaktionella profiler som Andreas Cervenka och Carolina Neurath.  Och tanken är att tidningsreportrarna ska pendla mellan arbete för  papperstidningen och webben varje dag, säger Olle Zachrison, chef för  Svd Näringsliv tillika chef för Nliv.se

Men det är inte bara nytt att stjärnreportrar som Andreas Cervenka och Carolina Neurath även profileras även som webbreportrar.

Nliv har också, och kanske inte helt oväntat, ett omarbetat grafiskt upplägg. Den nya sajten har bland annat hämtat inspiration från internationella affärssajter som exempelvis Handelsblatt i Tyskland.

Detta innebär bland annat att Nliv på ett mer tydligt sätt än vad E24  gjorde ska arbeta med att toppnyheterna lyfts fram på ett snyggt  visuellt sätt.

SvD har också arbetat hårt med att få fram en mer överskådlig startsida.

En ytterligare förändring är att lanserar en liveblogg som heter  Näringslive Live som följer börsen och de stora ekonomiska händelserna  varje dag. Dessutom inför man personliga bloggar, bland annat Neuraths  börs:
– Det handlar om att ha örat mot marknaden och fånga upp rykten och liknande, säger Olle Zachrison.

Nliv ska även publicera Wall Street-bloggen av Daniel Kederstedt.

Nytt är att man plockar in Internetworlds Miriam Olsson Jeffery för en blogg om Silicon Valley.

Hur stor blir Nliv-redaktionen?
– Vi ska jobba med mycket webbunikt material på sajten så det blir  fem webbredaktörer och sedan ska hela reporterskaran på SvD Näringsliv  jobba med  sajten. Seriositet och trovärdighet är starka  kärnvärden för SvD och sedan vet vi också att läsarna vill ha snabbhet.  Så många av våra nyheter ska publiceras först på webben, säger Olle  Zachrison.

Varför lyckades inte E24?
– Jag ser inte E24 som ett journalistiskt misslyckande. Problemet är  snarare att det fanns en grumlighet i varumärkesfrågan mellan  svd.se/naringsliv och E24 där det blev att sajterna i princip  konkurrerade med varandra. Detta slipper vi nu, säger Olle Zachrison.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln: