Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så ska Sportbladet fira under Pride

Publicerad: 28 juli 2016, 12:59

Sportbladet går i Pride för tredje året i rad.

Foto: Pontus Orre

På lördag går den årliga Pride-paraden genom Stockholm. Sportbladet kommer ta med över 50 personer på sitt flak, däribland Janne Andersson, förbundskapten för herrlandslaget i fotboll.


Ämnen i artikeln:

Anton HysénHBTQPridefestivalenPontus CarlgrenSportbladetPride

Sportbladet är med i Pride-paraden för tredje året i rad. Själva insatsen är en del av Aftonbladets kampanj ”Vi gillar olika”, som funnits sedan 2010.

I år kommer 50 personer att samsas på Sportbladets flak. Flera kommer även att gå bakom flaket för att dela ut t-shirts med bland annat regnbågshänder på.

Varför är det viktigt för er att gå Pride?
– Vi hade en diskussion när vi drog igång. ”Är det för sent att hänga på?” ”Är det fortfarande relevant?”. Det är ett sätt för oss att bidra till Pride som har varit en stor händelse i flera år. Dessutom fanns det ingen sportdel i tåget så vi fick en plats att fylla, säger Pontus Carlgren, chef på Sportbladet.

Till tåget har man bjudit in bland annat nya förbundskaptenen för herrlandslaget i fotboll, Janne Andersson. Han säger såhär om varför han medverkar:

– I min fasta övertygelse och grundläggande värdering värnar jag självklart om allas rätt i vårt samhälle, oavsett hudfärg, politik, religion eller sexualitet. Och det är viktigt att ta varje tillfälle i akt att slå vakt om den rätten. Mitt deltagande i Pride handlar om det, att slå vakt och värna om samtliga hbtq-människors grundläggande rättigheter.

Andra som ska med är exempelvis Tommy Boustedt, generalsekreterare Svenska Ishockeyförbundet, Victoria Sandell Svensson, sportchef Elitfotboll Dam, fotbollsspelaren Anton Hysén och rallyföraren Victor Johansson.

– Det är en väldigt häftig, nästan overklig upplevelse att åka genom stan, säger Pontus Carlgren.

Sportbladet kommer dessutom att måla om sajten och tidningsupplagan med regnbågsfärger.

Pride-tåget går klockan 13 på lördag.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.