Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så vill Fingerprint-vd:n stoppa reportern

Publicerad: 11 september 2014, 11:24

UPPDATERAD Säkerhetsbolaget Fingerprints vd, Johan Carlström, har anhållits och förhörts angående misstänkt insiderbrott. När SvD Näringsliv intervjuar honom försöker han att tysta reportern.


Ämnen i artikeln:

Johan CarlströmSvD

Fingerprints ordförande Urban Fagerstedt har bekräftat till SvD Näringsliv att bolagets vd, Johan Carlström, anhölls av åklagare misstänkt för insiderbrott i tisdags morse och släpptes först efter 36 timmar. Det vill säga under onsdagskvällen.

Frihetsberövandet skedde för att polisen skulle kunna säkra bevis - en tidigare styrelseledamot har också suttit anhållen misstänkt för insiderbrott under samma tidsperiod.

SvD-reportern Frida Sundqvist får tag i Johan Carlström per telefon och han uppger bland annat att han är övertygad om att Ekobrottsmyndigheten lägger ned utredningen.

Han konstaterar också att aktien har gått ned kraftigt, vilket skadar bolagets rykte.

Sedan tar intervjun en oväntad vändning och Johan Carlström försöker
stoppa reportern.

"Du får inte skriva något av det jag sagt. Du får göra som du vill, men då kommer jag aldrig i framtiden prata med dig. Jag har sagt till dig att jag inte har något annat att säga än det jag sagt till Direkt. Det finns en lista med journalister som jag inte pratar med och du avgör själv om du vill stå på den listan", säger han till reportern.

Resumé har sökt både Frida Sundqvist och Johan Carlström - den senare vägrar att kommentera uppgifterna.

SvD väljer att låta chefen för Näringsliv, Maria Rimpi, kommentera ärendet i stället för reportern.

- SvD Näringsliv har varit nyhetsledande i avslöjandena kring Fingerprint Cards och vi vill självklart ha möjlighet att även framöver intervjua Johan Carlström och få svar på våra frågor. Att han inte ställer upp är beklagligt, än mer sättet han väljer att göra det på, säger hon.

Hon uppger också att SvD inte har några planer på att agera i ärendet, men tycker ändå att Johan Carlströms försök att "styra informationsgivningen till läsare och investerare reser frågetecken.

- Särskilt som Carlström tidigare uttryckt sig på liknande sätt mot andra journalister, säger Maria Rimpi.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Johan CarlströmSvD

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.