Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Så vill Per Grankvist folkbilda inför valet

Publicerad: 2 juli 2018, 12:02

Per Grankvist på plats i Almedalen.

Foto: Julia Lundin

Per Grankvist som är i Almedalen för att moderera, prata med folk och berätta om sin nya tjänst Väljarskolan. – Väljarbarometrar fördummar publiken, jag vill hjälpa, säger han.


Ämnen i artikeln:

AlmedalenPer GrankvistAlmedalen 2018

Per Grankvist är en av Resumés superkommunikatörer 2018 och har varit i Almedalen under flera år. I år är inget undantag.

Vad gör du här i år?
– Jag ska leda och delta i en del seminarium. Men jag lägger även fokus på min nya tjänst Väljarskolan i år.

Berätta mer om den.
– Det är en tjänst och ett slags pop up-nyhetsbrev där jag försöker folkbilda i hur du själv tar reda på vilka partier som bäst driver dina hjärtefrågor. Varannan vecka fram till valet kommer jag därför skicka ut nyhetsbrev där jag väljer ut ett antal frågor och förklarar, som explainers.

Varför behövs en sådant här nyhetsbrev?
– Alla de här väljarbarometrarna som medierna har fördummar publiken när de inte är tydliga med att väljarna måste göra det stora jobbet själva: ta reda på fakta och utvärdera partierna utifrån sina egna två-tre hjärtefrågor. Det är ju egentligen det väljarna vill veta – hur ska jag veta vilket parti som bäst driver mina frågor?

Hur väljer du ut vad som ska vara med i nyhetsbreven?
– Det är frågor som har dykt upp i flödet och som jag börjar fundera kring. Och jag har fått köpa en gymnasiebok för att läsa på om allt.

Väljarskolan har idag några tusen prenumeranter och Per Grankvist berättar att man även växer på Instagram.

– Insta är nästan en ännu bättre plattform.

Vad gillar du mer med Almedalen?
– Hur man springer på folk på gatan. Idag sprang jag på Moderaternas kommunikationschef Hampus Knutsson och frågade om han kunde ge mig källhänvisningar till alla fakta ur Ulf Kristersson tal igår. Det kunde jag inte få direkt, men han tyckte att det var en bra idé. Och ikväll ska jag nattvandra i Visby i ett annat möte.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.