Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Säg upp dig från DN – få 50 000 kronor

Publicerad: 4 december 2013, 13:04

Dagens Nyheter presenterar ett nytt omställningspaket och erbjuder ett engångsbelopp motsvarande tio månadslöner, utan pensionsinsättning. De som bestämmer sig senast 15 december får en snabbhetspremie om 50 000 kronor. Det skriver Journalisten.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterPeter Wolodarski

DN:s nya sparpaket är ospecificerat, vilket innebär att tidningen inte gått ut med hur många tjänster man vill avveckla. Det handlar istället om ett omställningspaket med kompetensväxling.

De som accepterar erbjudandet får tio månadslöner, dock inte pensions- eller semestergrundande. I rena pengar motsvarar det följaktligen betydligt mindre än tio månadslöner. I fråga om uppsägning är den längsta uppsägningstiden 14 månader enligt kollektivavtalet.

Medarbetarna som hinner tacka ja senast den 15 december får en "snabbhetspremie" på 50 000 kronor, då avslutas anställningen redan den 31 januari nästa år.

I erbjudandet ingår ett även ett omställningsprogram på sex månader med ett omställningsföretag och ekonomisk rådgivning av Max Mathiessen.

– Vi har inga synpunkter på att arbetsgivaren vill ge pengar till personer som vill sluta. Men som avgångsvederlag betraktat är det lågt, och dessutom riskerar detta att sänka stämningen ytterligare på tidningen, säger Anders Forsström, ordförande i journalistklubben på Dagens Nyheter till Journalisten.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.