Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Säkerhetsföretagen vinnare i hackerskandalerna

Publicerad: 27 oktober 2011, 13:39

I tider av hackerattacker och mejlkapningar finns det en bransch som lönar sig. Många företag letar nu efter förhöjd säkerhet och svenska Nordic Edge är ett av de hetaste alternativen.


Nordic Edge är att av de IT-säkerhetsföretag som upplever ett uppsving.

– Jag är förvånad över att så pass många inte har bättre säkerhet än så här.

Detta säger Jim Carlsson, vd på säkerhetsföretaget Nordic Edge. Han är mycket skeptisk till vad stora organisationer gör för att förhindra att bli angripna och att känsligt material inte hamnar i oönskade händer.

– Först och främst är det firmor som hanterar pengar som behöver bättre system, men även mediebranschen måste skydda sig.

Lösningen enligt Nordic Edge är att använda sig av engångslösenord. Systemet kan liknas vid internetbankernas dosor, men där bara mobilen behövs. Jim Carlsson menar att den inte är många som klarar av att ha olika lösenord till varje inloggning och samtidigt ändra dessa varje månad.

– Med en bättre lösning hade inte detta hänt, säger han.

Jim Carlsson är en av Nordig Edges fyra grundare. Företaget fick ett rejält uppsving tidigare i år då de blev uppköpta av amerikanska datajätten Intel. Deras kunder innefattar bland andra TV4 och Bonniers.

Andreas Ekegren

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.