Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Saknar inte reklambranschen"

Publicerad: 26 april 2011, 08:18

Tidigare copywritern Lotta Lundgren, nu aktuell som programledare i andra säsongen av ”Landet Brunsås” och med kokboken ”Om jag var din hemmafru”, saknar inte reklambranschen. – De människor som man hittar på reklambyråer hittar man ingen annanstans, men jag saknar inte yrket, säger hon till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

HelgintervjunHenrik SchyffertErik HaagLotta Lundgren

Lotta Lundgren. Foto: Stefan Borgius.

Lotta Lundgren jobbade tidigare som copy på reklambyråerna Forsman & Bodenfors, Garbergs och Åkestam Holst innan hon sa upp sig för att fokusera helt på mat.

Förra året sändes den första säsongen av SVT:s ”Landet Brunsås”, ett matprogram som Lotta Lundgren leder tillsammans med Henrik Schyffert och Erik Haag. Nu är hon aktuell med säsong två som börjar sändas i september i år.

– Vi har spelat in tre och ett halvt avsnitt av åtta hittills. Förra säsongen ställde vi frågan ”Varför äter svensken som den gör?”. Den här säsongen frågar vi oss istället: ”Vad äter vi, varför och hur?”, säger Lotta Lundgren till Resume.se.

Vad mer är annorlunda den här säsongen?
– Vi går in lite djupare på varje tema och i varje fråga och den journalistiska ambitionen är snäppet högre. Det blir lite tyngre information, mer experter och fler reportage men vi gör fortfarande ett underhållande program.

Hon fortsätter:

– Det är kul, jag var väldigt ny som redaktör och programledare i  första säsongen och kan lite mer inför den andra. Jag hoppas att någon märker det. Vi ska göra om allting – fast bättre.

– När vi började jobba med "Landet Brunsås" var jag stressad över att vi skulle vara försent ute men det var som att vi kom precis i rätt tid, precis när debatten om livsmedelsindustrin kom igång i de breda lagren.  Vi märkte det sen när vi var ute och reste i landet att det var så otroligt många som hade sett programmet, tonåringar och gamla och alla däremellan, och att vi hade gjort ett avtryck. Det är jag väldigt stolt över och eftersmaken av programmet är väldigt god.

2006 fick Lotta Lundgren sonen Måns och medan hon var föräldraledig och rastlösheten smög sig på startade hon bloggen ”Om jag var din hemmafru”, en blogg om experimentell matlagning.

Hur går det med bloggen?
– Det finns ju ingen tid. Helt ärligt så var ju bloggen en kanal för allt det jag ville göra när jag jobbade som copywriter och det har jag fått förverkliga nu. Bloggen har ungefär 3000 läsare om dagen, vilket är en rätt ansenlig mängd med tanke på hur sällan det finns något nytt att läsa. Jag tycker att det är viktigt att man är ärligt mot sina läsare, hinner man inte uppdatera så gör man inte. Ibland tröttnar jag och sen blir jag sugen på att skriva igen. Jag får väldigt mycket av mina läsare, inte bara i kommentarer och feedback utan även kunskap. Bloggen är alldeles för bra för mig för att jag ska kunna släppa den.

I år släppte Lotta Lundgren boken ”Om jag var din hemmafru – eller hur man får en vardag att smaka som en lördag”, ett axplock av blogginlägg som blev en kokbok.

Saknar du reklambranschen?
– Nej, det gör jag inte överhuvudtaget. De människor som man hittar på reklambyråer hittar man ingen annanstans, men jag saknar inte yrket. Hela kokboken har jag gjort tillsammans med mina gamla vänner på Garbergs och med mig själv som kund, vilket var intressant på ett positivt sätt, måste jag säga. Det jag gillade med reklambranschen var den hejdlösa blandning av film, böcker och digitala lösningar som man kunde arbeta med.

Hur ser framtiden ut?
– Man skulle kunna fortsätta med ”Landet Brunsås” forever men jag tror att det är bra för folk att röra på sig lite. Det känns motiverat att göra en säsong till men det är ingenting som är planerat, säger Lotta Lundgren.

Och fortsätter:

– Jag vill göra fler tv-program och skriva fler böcker men jag fokuserar inte bara på en sak utan jag gör det jag kan och det människor tillåter mig att göra. Bara det innehåller mat och humor så är jag med.

Vad händer i påsk?
– Jag tänker inte äta något påskgodis, i alla fall. Jag vet tyvärr alldeles för mycket om godis för att kunna göra det.

Morgondagens intervju: Alex Schulman.

</div><hr />

Malin Carlehäll

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.