Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Säljchef klädde ut sig till biker – skrämde personal

Publicerad: 16 februari 2011, 14:37

Om det är svårt att förstå säljkulturen på Svenska Dagbladet är den helt obegriplig på Dell. När Dells säljchef i Round Rock i Texas arrangerade ett marknadsevent slutade det med polisens insatsstyrka stormade lokalen.


Ämnen i artikeln:

SvDPeter BertilsonSvenska Dagbladet

Säljchefen Bryan Chester hamnade i arresten.

Säljchefen Bryan Chester och hans assistent Daniel Rawson skulle presentera nya tabletdator Dell Streak för säljpersonalen. De ville göra presentationen till ett minnevärt event och spånade fram några spännande idéer.

Det slutade med att Bryan Chester klädde ut sig till biker i svart läder, tog på sig en svart döskallemask och skrek till säljpersonalen att genast gå till receptionen på företagsområdet.

En del förstod inte att det var ett skämt eller ens att det var en marknadsaktivitet. I stället såg de en hotfull biker som de trodde var beväpnad. Den lokala polisen fick flera larmsamtal och skickade sin SWAT-styrka för att arrestera den svartklädde mannen.

De tungt beväpnade poliserna insåg snabbt att mannen med dödskallemasken var en generad säljchef som gjort ett misslyckat event. Men poliserna glömde att berätta att faran var över och genom missförstånd uppstod det panik på företagsområdet.

En talesman på Dell säger att eventet var ett olyckligt beslut av en anställd.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.