Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Säljer ut nakenmodeller till sponsorer

Publicerad: 20 oktober 2008, 06:22

Danmarks svar på Page 3, Side 9 pigen i Ekstra Bladet, har blivit dyr i produktion. Därför säljer tidningen från och med i dag ut de nakne pigerna till sponsorer.


Side 9 pigen i Ekstra Bladet har blivit för dyr i produktion. Nu säljs de nakna modellerna ut till sponsorer.

Sedan 1976 har den danska tabloiden Ekstra Bladet haft lättklädda damer i tidningen. Inspirationen kommer från engelska The Suns Page 3 Girls.

Men 2004 började side9-pigen bli allt mer vilsen. I et försök att verka modern och framför allt för att minska utgifterna minskade tidningen på den avklädda avdelningen.

Det blev folkstorm i Danmark och den nakna institutionen fick återupprättelse.

Åtminstone nästan. Side 9 pigen fick ingen fast sidplaceringen ta kunde dyka upp var som helst i tidningen. Vilket upprörde danskarna och nu är sidplaceringen återställd.

Men inte nog med att sidan nio blivit en helig plats. Tidningen får allt svårare att hitta över 300 modeller per år och tvingas lägga ned stora resurser på att ragga runt på danska badstränder för att fylla ut.

Pigen har blivit dyr och därför har chefredaktören Poul Madsen att hon måste ha specialfinansiering. Därför kan annonsörerna från och med i dag bli sponsor av Side 9 pigen.

Det finns inga listpriser men troligtvis kostar det mer att betala för nakenmodell än för vanlig annonsplats.

Första sponsor blir Sony BMG som marknadsför AC/DC nya album.

Ingen i dansk media har kritiserat Ekstra Bladet för att använda sponsorer av redaktionellt material.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.