Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Säljes: världens största bildbyrå

Publicerad: 23 januari 2008, 09:32

Efter att NY Times skrivit att bildbyrån Getty Images letar efter en köpare av företaget bekräftas nu ryktena i ett pressmeddelande.
– Vi bekräftar att styrelsen undersöker strategiska alternativ för att öka aktievärdet, säger man i uttalandet.


Priset är i dagsläget 1,5 miljarder dollar, enligt källor till NY Times som på måndagen skrev att bildbyrån letar efter en köpare. Goldman Sachs har anlitats för arbetet med en försäljning.

Getty Images grundades i Seattle 1995 och har sedan dess köpt upp en rad konkurrenter för att i dag bli världens största bildbyrå. Varje månad förmedlar man 3,2 miljarder bilder till 4 miljoner besökare till webbportalen. Det var just Getty Images som var den första bildbyrån som sålde bilder via en webbportal. Bland kunderna finns både reklambyråer och mediaföretag.

Men på sistone har det gått dåligt och aktievärdet har halverats under senaste året. Inte minst har digital- och mobilkamerornas revolution gjort det svårare att driva en bildbyrå. Redaktionerna prioriterar på plats-bilder oavsett fotografisk kvalitet.

Efter att NY Times skrivit om planerna på att sälja byrån bekräftar man nu detta i ett pressmeddelande på tisdagen. Men några ytterligare kommentarer ges inte förrän en eventuell affär är i hamn.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.