Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Säljrykten får Metro Internationals kurs att rusa

Publicerad: 23 februari 2009, 17:55

Dagens kursrus ha nu fått sin förklaring.
Kinnevik har uppvaktas av potentiell köpare av ägarbolagets andelar i Metro International, skriver Metro International i ett pressutskick.


Ämnen i artikeln:

MetroGunnar StrömbladKinnevik

I morgon håller Metro International en extra bolagsstämma med syfte att genomföra en nyemisssion. Men enligt ett pressutskick ska en potentiell köpare ha hört av sig till den dominerande ägaren Kinnevik med ett bud efter att gratistidningskoncernen utlyste stämman.

Till di.se säger Kinneviks vd Mia Brunell att spekulanten "alldeles nyligen" har hört av sig:

– Jag kan inte berätta så mycket mer på detta stadiet, för att det är väldigt tidigt. Vi kommer utvärdera och titta på detta", säger hon till di.se.

Den potentiella köparen sätter styrelsen för Metro International i ett dilemma.
Styrelsen skriver vsserligen att man rekommenderar aktieägarna att gå med i emissionsprogrammet, men lämnar samtidigt en brasklap: styrelsen kan också välja att skjuta fram eller avstå beslutet om att genomföra emissionen.

Det finns i nuläget inget formellt på Metro International, skriver bolaget i  pressutskicket.

Kinnevik är den klart största ägaren i Metro International och äger drygt 44 procent av kapitalet och drygt 39 procent av rösterna.

Kursen i Metro International har skjutit i höjden med drygt 20 procent under dagen och är nu värderad till knappt 70 öre.

Schibsted är sedan förra våren 35-procenig ägare i Metro Sverige. Det har länge spekulerats i att bolaget skulle öka sitt ägande ännu mer, inte minst sedan kursen på Metro-akten fallit krafigt sedan i höstas.  På den direkta frågan om det nu är Schibsted som uppvaktat Kinnevik svarar Schibsteds svenska koncernchef Gunnar Strömblad kort:
– Inga kommentarer.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.