Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Samma villkor för Mediateam och Aftonbladet"

Publicerad: 2 mars 2009, 17:10

Bemanningsföretaget Mediateam blir visserligen en katt bland hermeliner i Aftonbladets organisation. Men rent fackligt kommer de att tillhöra Aftonbladet journalistklubb. – Vi vill att de ska ha samma villkor som journalisterna på Aftonbladet, säger Fredrik Lindén, ordförande i Aftonbladet journalistklubb.


Samma bolag, samma villkor, säger Fredrik Lindén.

Bolaget ägs av Aftonbladet, alltså ska även Minimedias och Aftonbladets journalister organiseras av ägarbolaget, resonerar facket.

– Journalisterna i bemanningsbolaget kommer i alla fall till en början att vara organiserade inom Aftonbladets journalistklubb, säger Fredrik Lindén.

Villkoren för Mediateams journalister ska regleras i nya kollektivavtalet för bemanningsbolag mellan TU och Journalistförbundet.
– Vi kommer att verka för att journalisterna på det nya bolaget får så bra villkor som möjligt. Vi vill att de ska ha samma villkor som journalisterna på Aftonbladet, det är både naturligt och logiskt i och med att de kommer att tillhöra vår koncern, säger Lindén.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.