Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sanna Lundell sågar Aftonbladet

Publicerad: 22 oktober 2009, 09:29

Journalisten och bloggaren Sanna Lundell, som har barn med skådespelaren Mikael Persbrandt, inkompetensförklarar personal på Aftonbladet – tidningen där hon tidigare jobbat. – Hon skjuter sig själv i foten, säger Anders Juhlin, redaktör på Aftonbladet-bilagan Klick.


Ämnen i artikeln:

Sanna LundellAftonbladet

Sanna Lundell. Foto: Peter Jönsson/mama.

Sanna Lundell, tidigare medarbetare på Aftonbladet-bilagan Härligt hemma, attackarer Aftonbladet i ett blogginlägg på mama.nu.

Hon skriver att en reporter från Klick ringde henne och frågade om hon ville ställa upp på en intervju. Sanna Lundell menar att reportern borde förstått att det inte ens var någon idé att ringa henne.

”Hon (reportern, reds anm) hade kunnat gå in här på bloggen, läsa min frågestund och snabbt göra slutsatsen att jag inte gärna pratar om sånt. Det kallas research och ingår i journalistyrket. Mycket grundläggande egenskap för en journalist. Påstridighet är en annan bra egenskap, men den få enligt min mening aldrig övergå i slapphet” skriver Sanna Lundell i sin blogg och fortsätter:

”Jag blir rädd av sådana här samtal. Jag tänker på att Aftonbladet är Sveriges största dagstidning. Som borde göra sig besväret att anställa duktigt folk. Och jag menar att även om man ska ägna sig åt skvallerjournalistik, så bör man vara kompetent, påläst och driven. Man bör ha koll på sitt fält. Och det hade uppenbarligen inte den här tjejen”.

Klicks redaktör Anders Juhlin säger att Sanna Lundell gör självmål.

– Hennes utspel är fånigt. Först blir man förvånad. Sedan blir man, ja vad ska man säga, hon skjuter sig själv i foten. Hon har fått skit för det där av sina läsare. Kollar man kommentarerna i bloggen så försvarar de reportern. Det är en glädjande upplevelse att se att läsarna ser vad som är rätt och fel, säger Anders Juhlin.

Så det är inte era journalister som skrivit kommentarerna?
– Nej, självklart inte. När vi fick tips om det fanns det redan ett tiotal kommentarer på inlägget, det är bara att kolla ip-adresserna.

Tycker du att din reporter skötte sig bra?
– Ja, definitivt.  Hon har skött sig utmärkt till och med. Det är ju reporterns uppgift att ta reda på saker och vara på hugget.

– Är man sambo med Sveriges mest kända skådespelare får man vara beredd på att ens privatliv är otroligt intressant för många.

Resume.se har sökt Sanna Lundell.

Läs äldre artikel: Sanna Lundell om sitt Aftonbladet-jobb

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Sanna LundellAftonbladet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.