Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sanna Lundell till hårt angrepp mot Expressen efter Persbrandt-filmen

Publicerad: 16 juli 2014, 11:56

Sanna Lundell är särbo med Mikael Persbrandt, som hon har två barn tillsammans med.

Foto: Magnus Helander.

I dag publicerar Expressen en film på Mikael Persbrandt som snortar kokain på en stängd nattklubb i Linköping år 2012. Nu går journalisten Sanna Lundell, som han har två barn ihop med, till attack mot tidningen.


Ämnen i artikeln:

Sanna LundellThomas MattssonExpressenMikael Persbrandt

Det är i ett blogginlägg som Sanna Lundell skriver öppet om sina känslor efter Expressens publicering. Rubriken lyder "Sitter och väntar" och sedan följer:  

"..På att Expressens ansvariga utgivare Thomas Mattsson ska ringa upp och förklara för mina barn vad de har att vänta sig när de kliver utanför dörren i dag. Jag vill att han ska motivera varför Expressen har valt att publicera en tre år gammal djupt förnedrande film på deras pappa. Jag vill att han ska förklara varför han anser att den här filmen har ett sådant stort allmänintresse, på vilket sätt den "hjälper" folket att inse kokainets skadliga konsekvenser" skriver hon.

Sanna Lundell vill också få svar på varför just Mikael Persbrandts drogberoende måste visas upp inför offentligheten.  

"Jag vill att Thomas Mattson frågar mina barn om hur det känns att se sin älskade, fantastiska pappa (jo, även beroendesjuka kan vara bra mammor, pappor, systrar, bröder) riden och uppslukad av sin sjukdom. Hur det känns för dem att deras kompisar för all evig framtid kommer att kunna googla till sig den här filmen och garva rått åt den".

Men Sanna Lundell säger sig inte ha fått något samtal från Thomas Mattsson eller någon annan från Expressen.

"Det är sådan den tidningen är" slår hon fast i bloggen.

Här är Mattsson svar. 

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.