Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SAS-chef frias för dödshot mot Aftonbladet-fotograf

Publicerad: 12 oktober 2012, 10:04

Resumé skrev i februari om att en chef inom SAS hade hotat slå ihjäl Aftonbladets fotograf som fotograferat prinsessan Madeleines hemkomst från New York. Aftonbladet polisanmälde hotet.
Nu har domen kommit och SAS-chefen frias.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetPrinsessan MadeleineSAS

Som Resumé har skrivit tidigare var det i februari som incidenten skedde. Expressen hade skrivit att   prinsessan Madeleine var på väg hem från New York för att för första   gången träffa sin systerdotter Estelle.

Aftonbladet skickade en av sina fotografer till Arlanda. Han använde  det  klassiska fotografknepet att köpa en businessbiljett till Köpenhamn   (som sedan kan bokas av) för att komma in i det område där ankommande   från USA-flygen kan fotograferas.

Prinsessbilderna togs och publicerades. Någon timma senare blev   fotografen uppringd av en av SAS chefer på Arlanda som enligt uppgift   ska ha sagt:

– Nu har jag uniform på mig. Men när jag kommer hem ska jag ta av den,   sedan ska jag åka hem till dig och slå dig tills du slutar andas.

Aftonbladet polisanmälde omgående hotet, vilket är rutin när anställda hotas. SAS-chefen har förnekat gärningen.

Nu har domen i Attunda tingsrätt kommit och i den frias SAS-chefen. Tingsrätten skriver i sin dom:

”Vid en sammanvägning av nu redovisade förhållanden och vad som i  övrigt  förekommit i målet finner tingsrätten inte att det finns skäl  att sätta  större tro till (Aftonbladet-fotografens, red. anm.)  uppgifter, än till  (SAS-chefens, red. anm.) uppgifter. Det är därför  inte ställt bortom  varje rimligt tvivel att (SAS-chefens, red. anm.)  har handlat på sätt  åklagaren gjort gällande.”

Aftonbladet-fotografen hade begärt 5000 kronor i skadestånd.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.