Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SAS-läcka i Aller-skandal/Pixar-kod knäckt

Publicerad: 6 maj 2014, 06:00

Se og hør-härvan växer och pressar Alle, gåtfull Pixar-kod knäckt.

I härvan kring den danska Aller-ägda kändistidningen Se og hør uppdagas nu misstankar om att tidningen köpt passagerarlistor av en SAS-läcka. HBO-serien The Comeback gör comeback och Pixars "hemliga" kod har knäckts. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

SAS-läcka i Se og hør-härvan
Härvan kring den danska kändistidningen Se og hør växer. Tidningen har bland annat kommit över kändisars kontokortsuppgigfter – och nu uppdagas det att tidningen betalat en SAS-anställd för att läcka passagerarlistor. Dessutom har man haft en källa i kontrolltornet på Kastrup, skriver DI.

Hemlig Pixar-kod knäckt
Den "hemliga" koden A113 förekommer i en rad Pixar-filmen, bland annat Toy Story,  Hitta Nemo, Ett småkryps liv, Bilar, Upp, The Simpsons samt även i Hunger Games. Nu har det avslöjats att A113 är  beteckningen på ett klassrum på universitetet California Institute of Arts, CalArts. Cal Arts har utbildat en mängd framgångsrika  animerare, som Glen Keane, Tim Burton och Henry Selick. Även Chris  Buck, Oscars-vinnare för Frozen har gått på universitetet, skriver Mailonline.

Comeback för The Comeback
HBO-serien "The comeback", med "Vänner"-stjärnan Lisa Kudrow i huvudrollen sändes en säsong 2005. Nu blåser HBO liv i serien som kommer tillbaka i höst. Hollywood Reporter uppger att HBO har planerat för sex nya avsnitt – om serien går bra kan det bli fler.

Ny tjänst avslöjar manipulerade bilder
Mjukvaruföretaget Fourandsix har nått framgång med sin nya  tjänst Izitru som kan avslöja manipulerade bilder, skriver Gigaom.com.   

Joachim Berner i börsnotering

Joachim Berner, tidigare bland annat chefredaktör för Expressen och DN, planerar en börsnotering för familjeföretaget Christian Berner Tech Trade, CBTT. Enligt DI kommer Berner att introducera bolaget på Stockholmsbörsens småbolagslista Fiorst North, enligt DI.

Bill Gates släpper greppet om Microsoft
Bill Gates är inte längre Microsofts största ägare. Efter sin senaste aktieförsäljning är numera Steve Ballmer den största enkilda aktieägaren, rapporterar Reuters enligt DI.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.