Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Sats nobbade samarbete med Zytomierska

Publicerad: 9 november 2012, 08:29

Skärmdumpsbild från hennes blogg.

Katrin Zytomierskas blogginlägg om Sats har skapat en våg av kritik och har fått flera stora annonsörer att avbryta sitt samarbete med Finest. Nu kan Resumé avslöja att Sats och Katrin Zytomierska förde diskussioner om ett samarbete - en månad innan blogginlägget.


Ämnen i artikeln:

SatsKatrin Zytomierska

Det var i måndags som bloggaren Katrin Zytomierska gick ut hårt på sin  blogg mot en av gymkedjan Sats reklambilder. Bilden i annonsen  föreställer medlemmen Josephine efter ett träningspass.

"Fy fan vad pinsamt att marknadsföra det här resultatet på en tjej som  tränat i 13 år" och "Vem fan i helvete vill identifiera sig med det här?  Vill någon se ut så här?", skrev Zytomierska bland annat.

Inlägget fick massiv kritik i sociala medier. Under onsdagen stod det  klart att McDonalds, Unionen, Tre och Lekmer alla tog tydligt avstånd  från Katrin Zytomierskas blogginlägg genom att avbryta annonssamarbetet  med bloggportalen Finest.

Till Resume försvarade Katrin Zytomierska sig igår genom att hävda att det är reklamen hon kritiserar inte privatpersonen.

– Jag kommer aldrig hoppa på privatpersoner som inte kan försvara sig.  Det är ointressant för mig. Jag kommer däremot att fortsätta att ha  åsikter om tv-program, reklam och personer som själva har valt  offentligheten, sade hon till Resumé

Nu kan Resumé avslöja att Katrin Zytomierska sökte ett samarbete med  Sats inför lanseringen av hennes bok. Samtal mellan parterna ska ha  avbrutits för en månad sedan efter att Sats avböjt hennes förfrågan

– Hon ställde en fråga kring i fall vi kunde tänka oss ett samarbete  inför lanseringen av hennes bok. Vi tackade nej eftersom vi inte vill  ställa oss bakom någon form av diet eller kosthållning, säger Brian van  den Brink, marknadschef på Sats till Resumé, och fortsätter:

– Jag tror inte det här ligger till grunden för hennes kritiska blogginlägg.

Sats vill inte ta ställning och förorda någon av den uppsjö av dieter och metoder som finns på marknaden.

– Vi får många förfrågningar om samarbeten. Nu kom en förfrågan från  Katrin och jag kan inte gå in på exakt vad samarbetet handlar om  eftersom det rör sig om en affärsuppgörelse. Grunden till att vi tackade  nej handlar om att vi aldrig kommer att förorda någon speciell diet,  säger Brian van den Brink.

Resumé ringer upp Katrin Zytomierska.
– Jag tycker att den här diskussionen börjar bli extremt töntig. Sats vill krama ur disktrasan som mycket som de kan. Nu räcker det.

Hon förnekar att hon skulle ha sökt upp Sats för ett samarbete.
– Vi har aldrig haft en dialog om ett samarbete. Jag tränar på andra gymkedjor som är seriösa och vill inte ha någonting med Sats att göra.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SatsKatrin Zytomierska

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.