Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SCA-grävet belönas i Stora Journalistpriset

Publicerad: 19 november 2015, 18:10

Torbjörn Isacson och Andreas Cervenka.

De har redan belönats med en guldspade för sina avslöjanden kring SCA och Industrivärden. Nu vinner Andreas Cervenka och Torbjörn Isacson den prestigefulla avslöjar-klassen i Stora Journalistpriset.


Ämnen i artikeln:

Andreas CervenkaTorbjörn Isacson

Andreas Cervenkas (SvD) och Torbjörn Isacsons (N360) långtgående granskning av SCA och Industrivärden vinner Årets avslöjande i Stora Journalistpriset. I ett stort antal artiklar blottlades skandalartade uppgifter om kretsen kring dåvarande styrelseordförande Sverker Martin-Lööf, Anders Nyrén och SCA-vd:n Jan Johansson. Alla tre har sedan dess fått lämna sina uppdrag.

– Det har varit sjukt mycket jobb. Det är klart att man alltid måste vara säker när man publicerar grejer. Nu var vi tvungna att vara supersäkra på varje uppgift. Vi har jobbat med massor av olika källor och ju längre arbetet har gått har det tillkommit nya som vi fått sortera. Jag har aldrig varit med om att det kommit in så mycket tips och uppgifter någonsin, har duon berättat i en stor intervju med Resumé.

Juryns motivering till priset lyder: "För att de i en massiv storviltsjakt fällt de tyngsta högdjuren och därmed möblerat om i det svenska näringslivets salonger".

Duon belönades tidigare i år också med en Guldspade för jobbet.

De övriga nominerade var Hussein El-Alawi, Federico Moreno och Jens Mikkelsen (Sydsvenskan) och Bo-Göran Bodin och Alexander Gagliano på Ekot Sveriges Radio

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.