Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

SCA:s sociala medier-satsning gav 4 000 träd

Publicerad: 12 juni 2013, 12:16

Svenska Cellulosaaktiebolaget, SCA, har skänkt 4 000 träd till en kvinnlig bonde i den kinesiska öknen Ningxia. Bakgrunden är att SCA har genomfört en sociala medier-kampanj där var 10:e gillare på Facebook och den kinesiska motsvarigheten, Sina Weibo, generar ett träd.


Ämnen i artikeln:

FacebookSCA

Allt började egetligen med att den kinesiska bonden Gu Yun Xiang delar SCA:s entusiasm för hållbarhetsfrågor. Hon har tillbringat  mer än ett decennium med att stoppa ökenspridning i Mittens Rike genom  att plantera träd.

SCA har uppmuntrat hennes arbete genom att  skänka ett träd per person som ”gillar” arbetet på Facebook samt  likadant vad gäller Sina Weibo, vilket är en slags kombination av  Facebook och twitter och har över 300 miljoner registrerade användare.

SCA-kampanjen  har än så länge stötts av 8 000 Facebook-användare i Hong-Kong och  delades mer än 33 000 gånger av olika Weibo-användare.

Gu Yun  Xiangs arbete har nyligen uppmärksammas av den kinesiska regeringen,  vilken har utsett henne till en av landets förebilder när det gäller  just miljöarbete.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

FacebookSCA

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.