Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Scarlett hotar stämma Cosmopolitan

Publicerad: 17 december 2008, 10:41

Januarinumret av brittiska Cosmopolitan har årets scoop. Hollywoodstjärnan Scarlett Johansson talar ut om sitt äktenskap och privatliv. Problemet är att intervjun är påhittad. Och Cosmopolitan vet inte vem journalisten är.


Intervjun med Scarlett Johansson uppges vara fejkad. Nu hotar hon stämma tidningen.

Scarlett Johansson hotar nu med att stämma Cosmopolitan UK inför domstol om tidningen inte korrigerar de fyra uppslagen om henne i kommande numret.

"Scarlett: Why I HAD to get married" står det omslaget och inne i tidningen berättar hon om äktenskapet med sin man, skådespelaren Ryan Reynolds, som hon gifte sig med i september.

Artikeln är uppseendeväckande eftersom Scarlett Johansson aldrig uttalar sig om sitt privatliv. Hennes publicist Marcel Pariseau säger att citaten i artikeln är helt fabricerade. Om de inte korrigeras så kan tidningen räkna med rättsliga följder.

Artikeln bygger på en intervju tidigare i år i amerikanska Cosmopolitan. Tilläggen är hämtade från en frilansjournalist, Francesca Williams, på byrån Hot Features. Men Francesca Williams har inte fått någon byline under artikeln.

En källa säger till The Independent:

– Det intressanta är att magasinet inte tycks veta vem journalisten är.

I ett uttalande säger UK Cosmopolitan att man publicerade citaten av Scarlett Johansson i god tro.

Svenska Cosmpolitan har inte använt texten.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.