Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Scherman om nedläggningen av TV4 News

Publicerad: 16 maj 2013, 13:11

Resumé kunde igår berätta att TV4 News läggs ned och att beslutet fattats vid ett styrelsemöte idag. Nyhetsbolagets före detta ordförande Jan Scherman uppger att han alltid gillat Bonniers ”uthållighet”: ”Det enda som är nytt nu är bedömningen att det inte längre finns möjlighet till den uthålligheten.”

Ämnen i artikeln:

Jan SchermanGöran EllungNyhetsbolagetTV4 News

KB

Karl-Johan Byttner


Nyhetsbolagets styrelse fattade idag, torsdag, beslut om att lägga ned  TV4 News i dess nuvarande form.

Bolagets nya vd Åsa Tillberg har  uttalat sig att något måste göras med TV4 News eftersom ”kanalen blöder  pengar.”

Jan Scherman var styrelseordförande för Nyhetsbolaget fram  tills februari 2013 och tillsammans med dåvarande vd Göran Ellung ansvarig för verksamheten under 2012.

Resumé kunde idag visa att TV4  landade på minus 27 miljoner kronor i stället för ett budgeterat minus  på 13 miljoner kronor för det gångna räkenskapsåret.

Nyhetsbolaget  driver just TV4 News och bolagets ackumulerade utfall i december låg på  minus 84 miljoner kronor och det totala rörelseresultatet hamnade på minus  117 miljoner kronor.

Jan Scherman har i en tidigare intervju med Resumé  bland annat gett följande uttalande:
”Nyhetsbolaget är en baby som  redan springer och som levererade tiotals miljoner kronor åt TV4 redan  första året. Nu har vi de tekniska förutsättningarna för att nå ut brett  och annonserna strömmar in i jämn takt.”

Från början var tanken med  TV4 News att kanalen skulle få tre år på sig att visa lönsamhet, men det  hann inte ens gå ett och ett halvt år i och med dagens styrelsebeslut.

Jan  Scherman uppger visserligen att han står för sitt tidigare uttalande,  men vill idag inte ytterligare kommentera händelserna med Nyhetsbolaget  och TV4 News annat än i följande ordalag:

”Siffrorna är sedan länge  väl kända för alla ansvariga och godkända med inriktningen att både  Nyhetsbolaget och News skulle få tid på sig enligt fastställd plan. En  bra inställning och något som jag gillat med Bonnier, uthållighet. Det  enda som är nytt nu är bedömningen att det inte längre finns möjlighet  till den uthålligheten.”, skriver Jan Scherman.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev