Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Scherman om TV4:s 13 sändningstillstånd

Publicerad: 7 februari 2008, 11:09

I går eftermiddag, bara några timmar innan deadline, lämnade TV4 in sin ansökan för sändningstillstånd i det digitala marknätet. Totalt vill de ha 13 sändningstillstånd. Jan Scherman, vd för TV4, är dock vag om vad kanalerna ska innehålla.


Foto: Stefan Borgius

– Vi har ett antal nya spännande projekt på gång och hoppas kunna göra en massa nya tv-kanaler men än så länge vet vi inte ens om det kommer bli några nya kanalplatser. Just i det här läget, när flera andra sökt och läget är minst sagt osäkert, och våra konkurrenter håller inne med sina planer kan vi inte gå ut med några exakta uppgifter, säger Jan Scherman.

TV4 har idag TV4, TV4 plus, TV4 Film, TV400 och TV4 Fakta. De sänder även kanalerna TV4 Guld, TV4 komedi och TV4 Sport och släpper snart TV4 Science fiction. Det blir nio stycken. Utöver dessa har de alltså sökt ytterligare 4 kanalplatser.

Idag har ni varken en barnkanal, en musikkanal eller en naturkanal. Är det vad vi kommer att se framöver i erat utbud?
– Det är riktigt att vi saknar dem i vårt utbud idag men jag kan inte säga om de finns med i våra planer. Skulle jag visa upp hela vår nischkanalstrategi nu och så får vi inga extra tillstånd om fyra månader så ligger vi inte speciellt bra till. Då kan vem som helst sno våra smarta idéer, säger Jan Scherman.

Han tillägger dock att deras strategi inte helt och fullt hänger på tillstånden.
– Får vi ingen utdelning kommer vi att försöka på andra sätt.

Finns det någon genre som du tror inte fungerar längre?
– Nej, det borde finns något som är tack och hej men hittills verkar det mesta gå. När vi lanserade sportkanalen var det många som sa att utbudet av sportkanaler redan var täckt men vi menade att det inte fanns någon som hade tillräckligt bra utbud till tillräckligt lågt pris. Samma sak var det med vår filmkanal. Alla sa att det fanns nog med kanaler som visade film men det fanns ingen som riktade sig till barnfamiljer och som var helt fri från pornografi. Nu går den kanalen enormt bra, säger Scherman.

Vad kommer ni att satsa på under 2008?
– Nischkanaler och en nordisk spridning av dessa, TV4 med lokala kanaler och nya medier. Fokus ligger på mångfald lokalt och regionalt.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.