Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Schibsted bjöd in Stefan Löfven

Publicerad: 19 november 2012, 13:37

Stefan Löfven

Foto: Pressbild

I dag besökte Stefan Löfven Schibstedhuset i Stockholm. Precis som vid Fredrik Reinfeldts besök var det mediekoncernen som tog initiativet till att bjuda in Socialdemokraternas partiledare.


Ämnen i artikeln:

Olof BrundinRaoul GrünthalAftonbladetSvDStefan LöfvenSchibsted

I dag besökte Stefan Löfven och socialdemokraternas presschef Odd Guteland Schibstedhuset. Precis som vid statsminister Fredrik Reinfeldt och moderaternas chefstrateg Per Schlingmanns besök för två veckor sedan träffade de Schibsted Sveriges koncernchef Raoul Grünthal och informationsdirektör Olof Brundin.

Det var Schibsted som tog initiativet och skickade en inbjudan till Socialdemokraterna.
– Vi får mycket förfrågningar. För oss handlar det om att få kunskap av organisationer och den verklighet som präglar dom. Stora mediekoncerner är alltid av intresse eftersom de skapar förutsättningar för demokratin som är en viktig demokratisk aspekt, säger Erik Nises som är pressekreterare hos Stefan Löfven och tidigare politisk reporter på Aftonbladets samhällsredaktion.  

På Aftonbladet ska Stefan Löfven bland annat ha träffat Erik Nises gamla chef Lena Mellin och tidningens chefredaktör Jan Helin.
– Det här är egentligen ingen skillnad mot andra besök som vi gör. Vi vill träffa företag som bidrar till vår utveckling och syn på verkligheten.

Bidrog Fredrik Reinfeldts besök för två veckor sedan till att ni tackade ja?
– Självklart inte, vi har en lång lista med förfrågningar med allt ifrån Naturskyddsföreningen till Rfsl.

Schibsted Sveriges informationsdirektör Olof Brundin berättar om upplägget:
– Vi ser till att träffa folk från de olika politiska lägren. Vi gör det för att ge en bild av utvecklingen och ta del av hur man ser på mediefrågor från olika politiska håll.

Bjöd ni in Löfven för att balansera Reinfeldts besök?
– Nej, det skulle inte jag säga. Precis som Reinfeldt har Stefan Löfven ett strängt ansträngt schema. Det är mest en slump att hans besök sker bara två veckor efter Reinfeldt.

Hur har agendan sett ut i dag?
– Dagen började med lite måndagsmys och sen åt vi lunch. Vilka frågor som diskuterades kan jag inte gå in på.

Under dagen besökte Sfefan Löfven Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Blocket och Hitta.se

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.