Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Schibsted-chef avstängd efter anklagelser om trakasserier

Publicerad: 31 oktober 2017, 20:41

Schibsted-huset i Stockholm.

Ytterligare en medarbetare på Schibsted Sverige stängs av från jobbet efter anklagelser i spåren av #Metoo, skriver DN.


Aftonbladet-profilen Fredrik Virtanen är sedan förra veckan arbetsbefriad i väntan på en internutredning om anklagelserna som riktats mot honom av Cissi Wallin och andra kvinnor. Nu skakas koncernen av att ytterligare en högt uppsatt medarbetare anklagas för trakassaerier. Det avslöjar Dagens Nyheter.

"Det är uppgifter som kommit till vår kännedom i dag. Vi ser allvarligt på det som framförts, har upprättat ett personalärende och undersöker uppgifterna närmare. Under den tiden är medarbetaren arbetsbefriad", skriver Schibsted-chefen Pontus Ogebjer i ett mejl till tidningen.

Anklagelserna kommer från en kvinna som mannen både varit kollega och haft ett förhållande med.
– Jag är rädd att han inte kommer sluta, att han alltid kommer ha makt över mig. Han sitter fortfarande i bolagsstyrelsen och arbetar för våra ägare. Det är väldigt jobbigt för mig när folk inte vet om hur han varit, varför det är obehagligt för mig, säger hon till DN.

Utöver psykologiska trakasserier ska mannen även ha haft sex med kvinnan mot hennes vilja vid några tillfällen, säger hon.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.