lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Schibsted drar sig ur Politism – läggs vilande

Publicerad: 28 september 2018, 14:57

Foto: Montage

Den rådande annonsmarknaden har gjort att Poltisim haft svårt att nå lönsamhet. Nu läggs sajten ner tills vidare.

Ämnen i artikeln:

Eric RosénPolitism

AH

Alex Hartelius


Schibsted, Kommunal och LO lanserade vänstersajten Politism 2013. Sedan starten har sajten haft svårt att nå lönsamhet utifrån rådande annonsmarknad. Resumé har tidigare skrivit om de ekonomiska problemen på Politism. De senaste åren har man backat med cirka tre miljoner årligen.

LÄS MER: Fortsatt förlust för Politism – backar med miljoner

Politism ägs till 49 procent av Schibsted och 51 procent av de fackliga organisationerna LO och Kommunal. 2016 gick sköt organisationerna in fem miljoner kronor till sajten för att säkerställa dess existens i ytterligare två år.

Men nu läggs Politism vilande och från och med den 1 oktober kommer bolaget att överlåtas till LO. Förhoppningen är att LO:s mediehus ska kunna driva vidare sajten i framtiden.

– Att ha fått jobba med Politism i mer än fem år har varit fantastiskt. Det är det roligaste jag gjort hittills i mitt yrkesliv. Tack vare mina redaktörskollegor och våra fantastiska skribenter har vi varit ständigt närvarande i både det partipolitiska och det allmänpolitiska samtalet, säger Eric Rosén, chefredaktör och ansvarig utgivare för Politism, i en kommentar till sajten.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev