Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Schibsted festade för mångmiljonbelopp i helgen

Publicerad: 8 februari 2011, 08:09

Säljare och chefer på Schibsted festade loss för mångmiljonbelopp i Barcelona i helgen. Samtidigt måste Schibsted-ägda Aftonbladet spara efter allvarliga kostnadsöverdrag. – Att sätta det i ett omedelbart förhållande till Aftonbladets kostnadskontroll är inte relevant, säger Schibsteds svenska informationsdirektör Olof Brundin till Resume.se.


Här i Barcelona brände Schibsted-säljare och chefer över fem miljoner kronor i helgen. Foto: Colourbox.

Schibsted-koncernen flög ner drygt 500 medarbetare till det årliga säljevenemanget Sales Awards i Barcelona, torsdag till lördag förra veckan. I fredags hade man det stora kalaset med prisutdelningen.

Notan för resan, uppehället och festen för säljarna och cheferna som var där uppgår till mångmiljonbelopp. Enligt vad Resume.se erfar hamnade summan på över fem miljoner kronor.

I samma veva skrev Aftonbladets chefredaktör Jan Helin, som var på plats i Barcelona, till medarbetarna om kostnadsöverdragen på Aftonbladets redaktion.

Tidningen måste spara efter att ha överskridit budget i slutet av förra året.

– Vi har mycket allvarliga kostnadsöverdrag på redaktionen och styrelsen vill självklart ha en åtgärdsplan, skriver Aftonbladets chefredaktör Jan Helin till medarbetarna i senaste veckobrevet.

Olof Brundin
, Schibsted Sveriges informationsdirektör, försvarar budgeten för Sales Awards.

– Schibsted Sales organiserar konferens för säljarna och det är ett led i att skapa en världsledande säljorganisation, och man är snart där, säger Olof Brundin.

Men ser du inga problem med att man bränner mångmiljonbelopp i Barcelona samtidigt som Aftonbladet ska spara?
– Att sätta det i ett omedelbart förhållande till Aftonbladets kostnadskontroll är inte relevant, säger Olof Brundin.

Fackklubbens chef på Aftonbladet, Anna Andersson, vill inte ge några kommentarer om Schibsted Sales Awards.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.