Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Schibsted-huset till salu

Publicerad: 16 februari 2012, 13:12

1 300 personer jobbar i Schibsted-huset vid Kungsbron i Stockholm. Där har bland annat Aftonbladet och SvD sina lokaler. Nu är huset till salu.


Ämnen i artikeln:

Schibsted

Hyresvärden Jernhuset meddelar att ”det trefaldigt miljöklassade” Schibstedhuset på 26 400 kvadrat och med lyxterass är till salu.  

Schibsteds 1 300 medarbetare flyttade in vid där årsskiftet 2010/11 och har fyra våningar i huset. Där finns Svenska Dagbladet och Aftonbladet Blocket, Hitta, Byt Bil, E24 och Schibsted Tillväxtmedier med tillhörande bolag.

– Vi har uppnått vårt mål att skapa ett attraktivt, miljösmart kontorshus
som också gör det enklare för fler att resa kollektivt. En försäljning av
Kungsbrohuset ger oss resurser att fortsätta utveckla hela stationsområdet
och genomföra andra projekt som bidrar till en effektivare transportsektor, säger Kerstin Gillsbro, vd på Jernhusen i en kommentar.

– Vår ambition för centralstationsområdet är att överdäcka bangården och där skapa en helt ny station som kan möta framtidens resande men också en blandad stadsmiljö som lever dygnet runt.

Schibsted ska dock ha kvar sina lokaler.

– Försäljningen kommer inte att innebära några konsekvenser för vårt hyresavtal, meddelar Schibsteds informationschef Olof Brundin.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.