Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Schibsted i omorganisation – med fokus på tech

Publicerad: 24 november 2015, 13:24

Schibsteds koncernchef Rolv Erik Ryssdal vill bli ännu mer haj på tech.

Foto: Press

Efter Tina Stieglers intåg - Schibstedkoncernen presenterar idag en ny organisation som ska ta större fokus på produkt och tech.


Ämnen i artikeln:

Rolv Erik RyssdalSchibsted

De senaste fem åren har flera produktspecialister och utvecklare lockats till Schibsteds framåtlutade organisation. Detta har resulterat i verksamhet i 30 länder och över 200 miljoner användare. Men Schibsted är inte precis kända för att luta sig tillbaka.

Tina Stiegler presenterades i augusti som ny projektledare med målet att rusta Schibsted för framtiden. Schibsted-koncernen har nu beslutat att implementera en modell centrerade kring fyra geografiska områden med mer gruppfunktioner. Nyckeln är att driva ett datadrivet ekosystem.

– Vi har beslutat om den övergripande strukturen och koncernledningen. Vi kommer att använda de närmaste månaderna till att kartlägga alla praktiska detaljer för att göra den nya organisationen mer effektiv. Förändringarna kommer att genomföras successivt under de kommande veckorna och månaderna, säger Schibsteds koncernchef och vd Rolv Erik Ryssdal, i en kommentar.

Terje Seljeseth har fått i uppdrag att leda Schibsteds nya produktdivision.
– Terje Seljeseth ledde bildandet av Finn.no och byggde Schibsted Classified Media från grunden till att nu finnas i 30 länder. Hans prestationer har tjänat honom stor respekt, både inom Schibsted och hela branschen, säger Rolv Erik Ryssdal.

Såhär ser nya koncernledningen ut:
Rolv Erik Ryssdal, CEO
Didrik Munch, EVP Norway
Raoul Grünthal, EVP Sweden
Gianpaolo Santorsola, EVP Emerging Markets
Sondre Gravir, EVP Europe, Established Sites
Trond Berger, EVP Chief Financial Officer
Tina Stiegler, EVP People and Strategy
Rian Liebenberg, EVP Chief Technology Officer
Terje Seljeseth, EVP Chief Product Officer
Lena K Samuelsson, EVP Communications & CSR

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

Rolv Erik RyssdalSchibsted

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.