Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Schibsted köper Mobilio

Publicerad: 21 december 2015, 11:41

I ett pressmedddelande tillkännager Schibsted att bolaget dessutom förvärvar mobilsajten Mobilio. I samband med detta slutar även Mobilios vd Alexander Pärleros.


Ämnen i artikeln:

Schibsted

Tidigare i dag stod det klart att norska mediekoncernen Schibsted ökar sitt ägande i Hemnet till 80 procent. I förra veckan köpte koncernen 69 procent av sajten Vinguiden. Nu slår Schibsted till med ett tredje förvärv och blir ensam ägare till mobilsajten Mobilio.

I samband med detta slutar också Mobilios vd Alexander Pärleros.

– Alexander Pärleros har byggt ett riktigt fint bolag där vi hjälper konsumenter att se över sina mobilkostnader. Från starten 2012 har omsättningen gått från 0 till över 30 miljoner förra året. Mobilio utgör nu en central del i vårt erbjudande kring privatekonomi. Å styrelsens och Schibsteds vägnar vill jag tacka Alexander och önska honom stort lycka till med kommande verksamheter, säger Mobilios styrelseordförande Dan Ouchterlony i ett pressmeddelande.

Alexander Pärleros kommenterar:
– Det har varit en rolig och extremt lärorik resa där jag själv har utvecklats mycket som person och fått ta del av den kunskap och erfarenhet som Schibsted besitter. Jag är otroligt stolt över vad vi har byggt upp, fram till nu har vi haft över en halv miljon personer som använt tjänsten. Nu ska jag fortsätta min entreprenörsresa och bygga nya startups.

Alexander Pärleros fortsätter att vara rådgivare till bolaget. Styrelsen har inlett arbetet med att rekrytera en ny vd för Mobilio.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.