Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Schibsted köper Resdagboken.se

Publicerad: 1 september 2009, 14:45

Schibsted förenar nu både resmål och bokning. Bolaget köper Resdagboken.se – Sveriges största resecommunity, skriver bolaget i ett pressmeddelande Säljare är försäkringsbolaget Europeiska, men köpeskilling uppges inte.


Ämnen i artikeln:

SchibstedMats Eriksson

Mats Eriksson i köptagen.

Trots tuffa sparpaket finns det utrymme för förvärv inom Schibsted.
– Nu fullföljer vi vår strategi inom reseområdet med tre starka ben: journalistik, bokning på Destination och nu också en community-tjänst med Resdagboken, säger Mats Eriksson, vd för Schibsted Tillväxtmedier i en kommentar.

Gratistjänsten Resdagboken lanserades 2000 och har drygt 240 000 medlemmar som gjort över 30 000 resor och publicerat 14 miljoner foton, skriver Schibsted.

I förlängningen vill Schibsted sammanföra Resdagboken med bokningstjänsten Destination.se
– Destination har haft en kanonsommar med trafikrekord och höga intäkter. Vi har nu sålt resor för 345 miljoner kronor och har trafiktoppar på 135 000 besök per dag, säger Frans Storm vd för Destination.

– Med Resdagboken så kommer vi att kunna erbjuda ännu bättre annonslösningar och även komma närmare vårt mål att nå alla svenskar som bokar sina resor på nätet.

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

SchibstedMats Eriksson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.