Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Schibsted lägger ner Mobilio – upp till 20 anställda får gå

Publicerad: 2 juni 2016, 10:54

UPPDATERAD. I december förra året köpte Schibsted upp Mobilio, men nu lägger de ner hela tjänsten. Mellan 10 och 20 anställda blir därmed av med sina jobb.


Ämnen i artikeln:

SchibstedAlexander Pärleros

Det var av grundaren Alexander Pärleros som Schibsted köpte verksamheten, men nu rapporterar Breakit att Mobilio kommer läggas ned helt och hållet. Orsaken bakom nedläggningen är att affären inte har lyft tillräckligt.

– Det besked jag har fått är att affärsidén inte är hållbar, man ser inga möjligheter att det ska kunna lyfta. Mobilio varslar alla anställda och som jag förstår det kommer bolaget att avvecklas så snart som möjligt, säger Christer B Sandberg, fackrepresentant för Unionen på Schibsted, till Breakit.

Dan Ouchterlony, som är investeringschef på Schibsted Growth, vill däremot inte uttrycka det som att Mobilios verksamhet är helt och hållet nedlagd. I ett samtal med Resumé säger han att man kör vidare på strategin med digitala bolag.

– Vi måste förändra verksamheten och satsa på det digitala. Där måste vi förhandla med facket med lagar och regler. Utgången vet vi inte ännu, det måste vi förhandla om först, säger Dan Ouchterlony.

Hur har de anställda tagit emot beskedet?

– Det är ju klart att det inte är roligt att få det här beskedet, men jag tror att de tar det bra. Vi jobbar nu med facket och hr för att hjälpa alla vidare på bästa möjliga sätt, det är det vi lägger tid på. Men jag förstår ju att det är inte är ett roligt budskap att få, men samtidigt så gör vi vad vi kan för att hjälpa.

Mobilio är en sajt där du kan jämföra mobiler och abonnemang för att hitta den bästa affären. Facket hoppas ändå att de anställda ska kunna fortsätta jobba inom Schibsted-koncernen.

Louise Lindberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.