tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Schibsted lämnar KIA-Index

Publicerad: 28 december 2016, 13:10

Vid årsskiftet lämnar samtliga av Schibsteds sajter KIA-Index redovisning av trafiksiffror.

Ämnen i artikeln:

Kia-IndexAftonbladetSchibstedMediaMedier

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Aftonbladet, SvD, Blocket, Lendo, Hitta.se. Vid årsskiftet kommer dessa sajter inte längre att redovisa sina siffror på KIA Index, när Schibsted väljer att dra sig ur den officiella valutan.Det framgår av ett meddelande som publicerades på Schibsteds intranät under onsdagen:

"Schibsted vill flytta fokus från att optimera sajter för att generera trafiksiffror till att istället lägga kraft på att skapa riktigt bra användarupplevelser och utveckla starka annonsmiljöer.", skriver Schibsted.

Som huvudargument framför Schibsted Sverige att unika webbläsare har tappat i betydelse och att det mer handlar om att hitta "skräddarsydda" lösningar till annonsörerna.

– I takt med de nya möjligheterna blir det allt viktigare att kunna vara rådgivande vad gäller effekter. Där tror vi att det finns en bra grund för en digital valuta, säger Schibsted Sales and Inventory:s vd Anders Nylander i ett uttalande och fortsätter:

– Schibsted är marknadsledare och har därmed ett ansvar. Därför måste vi ta första steget genom att se till att vårt eget ekosystem mäts på ett transparent och korrekt sätt. Vi anser att branschen måste röra sig mot nya riktiga mätvalutor och effektmätningar och vi är förstås öppna för en dialog om detta.

Tidigare i år lämnade Aftonbladet KIA-index mätning av webb-tv. Men sajten kommer alltjämt att redovisa sina siffror i Ocast.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev