Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Schibsted om budstriden: Vi är bäst för Hemnet

Publicerad: 16 juni 2015, 08:35

Martin Frey är affärsområdeschef för Schibsted Classified Media. Han är säker på att Schibsted är den bästa ägaren för Hemnet.

Foto: Andreas Elgstrand.

Idag håller Mäklarsamfundet ett extrainsatt årsmöte. Styrelsen väntas söka mandat för att nobba Schibsted som ny ägare för Hemnet. På den norska mediekoncernen följer man utvecklingen noga.


Ämnen i artikeln:

Martin FreySchibstedHemnet

Enligt uppgifter till Dagens Industri riskerar Schibsteds bud på Hemnet att falla eftersom Mäklarsamfundets styrelse föredrar andra köpare. Enligt uppgifter till tidningen finns det minst två andra seriösa bud.

Fördelen med de två andra buden är att Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbudnet skulle få vara en del av den nya ägarkonstellationen.

"Styrelsen rekommenderar årsmötet att göra ett vägledande beslut för styrelsens fortsatta arbete som innebär att styrelsen ska förhandla fram en affär med ett av de alternativa buden", står det i underlaget till årsmötet som Dagens Industri har tagit del av.

Martin Frey är affärsområdeschef Schibsted Classified Media. Han följer noga den nya utvecklingen.

Vad är din kommentar till uppgiften i media att Mäklarsamfundet kan komma att nobba ert bud?

– Jag har egentligen inga kommentarer. Vi får avvakta och se här under dagen, säger Martin Frey till Resumé.

Kände du till att det fanns andra budgivare?

– Jag vill inte kommentera det. Vi har lagt ett bud och känner oss trygga med att det är ett bra bud och att vi är den bästa operatören för Hemnet.  Men det är ägarnas beslut, säger Martin Frey,

Mika Wallgren

Ämnen i artikeln:

Martin FreySchibstedHemnet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.