Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Schibsted överträffar förväntningarna

Publicerad: 13 november 2009, 09:35

Schibsted överträffade analytikernas förväntningar för det tredje kvartalet. Resultatet före skatt blev 250 miljoner norska kronor (213). Analytikerna hade trott på ett resultat före skatt på 36 miljoner norska kronor.


Raoul Grünthal.

Resultatförbättringen har att göra med sparprogrammet som går enligt plan, skriver Schibsted. Under tredje kvartalet var effekten från programmet 300 miljoner norska kronor, jämfört med motsvarande period i fjol.

Ackumulerat räknat har programmet hittills gett 700 miljoner norska kronor. Målet är att den siffran ska stiga till 1 miljard för helåret 2009.

Schibsted har skurit ner antalet anställda med 650 under årets nio första månader.

Rörelseresultatet EBITA ökade med 52 procent till 303 miljoner norska kronor. Analytikerna hade förutspått 134 miljoner.

Rörelseintäkterna ökade med 10 procent til 3,27 miljarder norska kronor. Ökningen är en följd av konsolideringen av Media Norge från och med ytredje kvartalet.

Hitta.se lyfte resultatet för Schibsted. Hitta.se lyfte med 21 procent under det tredje kvartalet och intäkterna var 74 miljoner.

Rörelseresultatet i de svenska verksamheterna var 45 miljoner kronor, en ökning med 30 miljoner kronor jämfört med motsvarande period i fjol.Aftonbladet minskade både intäkt och vinst. Svenska Dagbladet minskade rörelseförlusten till 5 miljoner kronor (-21).

– Marknaden är fortsatt svag, men våra verksamheter har visat att det går att produktutveckla samtidigt som de effektiviserar och minskar sina kostnader. Det är därför vi kan visa på ett trendbrott i resultatutvecklingen, säger Raoul Grünthal, koncernchef för Schibsted Sverige, i ett pressmeddelande.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.