Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Schibsted planerar nytt sparpaket

Publicerad: 7 januari 2009, 08:42

Finanskrisen och lågkonjunkturen påverkar mediekoncernen Schibsted hårt. Trots att koncernen nyligen presenterade ett sparpaket på 300 miljoner norska kronor, aviseras nu nya besparingar.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetNedskärningarSvenska DagbladetSchibstedMetronome

Kjell Aamot. Foto: Tobias Rydergren

Det var vid ett investerarseminarium i Köpenhamn som koncernchefen Kjell Aamot redogjorde för de nya besparingarna. Detaljerna kommer dock inte att presenteras förrän i samband med nästa kvartalsrapport som lämnas i slutet på februari.

Schibsted, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Metronome, presenterade i höstas ett program för att öka lönsamheten. Det programmet skulle öka lönsamheten med 500 miljoner norska kronor.

Men sedan dess har sannolikt framtidsutsikterna blivit ännu mörkare. Schibsted drar också ner på sina investeringar i organisk tillväxt. Under 2008 satsade koncernen 275 miljoner kronor. I år blir det runt 200 miljoner kronor.

Kjell Aamot konstaterade också att intäkterna från internet i Skandinavien ser ut att utvecklas bra, även om tillväxttakten kommer att minska. Den tryckta eftertextannonseringen är däremot svag.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.