onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Schibsted planerar nytt sparpaket

Publicerad: 7 januari 2009, 08:42

Finanskrisen och lågkonjunkturen påverkar mediekoncernen Schibsted hårt. Trots att koncernen nyligen presenterade ett sparpaket på 300 miljoner norska kronor, aviseras nu nya besparingar.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetNedskärningarSvenska DagbladetSchibstedMetronome

TR

Tobias Rydergren


Kjell Aamot. Foto: Tobias Rydergren

Det var vid ett investerarseminarium i Köpenhamn som koncernchefen Kjell Aamot redogjorde för de nya besparingarna. Detaljerna kommer dock inte att presenteras förrän i samband med nästa kvartalsrapport som lämnas i slutet på februari.

Schibsted, som bland annat äger Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Metronome, presenterade i höstas ett program för att öka lönsamheten. Det programmet skulle öka lönsamheten med 500 miljoner norska kronor.

Men sedan dess har sannolikt framtidsutsikterna blivit ännu mörkare. Schibsted drar också ner på sina investeringar i organisk tillväxt. Under 2008 satsade koncernen 275 miljoner kronor. I år blir det runt 200 miljoner kronor.

Kjell Aamot konstaterade också att intäkterna från internet i Skandinavien ser ut att utvecklas bra, även om tillväxttakten kommer att minska. Den tryckta eftertextannonseringen är däremot svag.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev