Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Schibsted plockar bort Aspiros vd

Publicerad: 8 juni 2012, 13:14

Aspiros vd Gunnar Sellaeg får lämna bolaget vid årsskiftet för att bereda plats för en storsatsning på affärsområdet musik.

Foto: Pressbild.

Schibsted-ägda Spotify-utmanaren Aspiro ska öka sitt fokus på bolagets affärsområde för musik med hjälp av varumärket WiMP. Som en direkt effekt försvinner bolagets vd Gunnar Sellaeg och dess finansdirektör Peter Tonstad.


Ämnen i artikeln:

SchibstedAspiro

Aspiros nya styrelse vill rent operationellt separera områdena för tv  och musik. Omstruktureringen innebär att ansvarsområdet för såväl  koncernens vd Gunnar Sellaeg som dess finansdirektör Peter Tonstad  minskar.

Styrelsen har därför kommit överens med de båda om att deras anställningsavtal upphör vid årsskiftet:
–  Jag vill tacka Gunnar Sellaeg för hans värdefulla insats under en  period som präglats av omfattande ändringar för Aspiro. Genom hans  ledning har bolaget utvecklats och har idag spännande positioner och  unika möjligheter inför framtiden, säger styrelseordförande Trond Berger  i en kommentar.

Gunnar Sellaeg började som vd för Aspiro i mars 2007:
–  Då jag anställdes i Aspiro var jobbet att fullständigt omstrukturera  bolaget från ett ringsignalsbolag till ett bolag med nya attraktiva  produkter...Nu när denna stora förändring är genomförd anser jag att  mitt jobb färdigställts och det känns naturligt att lämna stafettpinnen  vidare vid utgången av året, säger Gunnar Sellaeg i en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

SchibstedAspiro

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.