Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Schibsted ska spara 500 miljoner

Publicerad: 16 augusti 2012, 12:36

SvD råkar illa ut när Schibsted sparar.

Foto: Andreas Elgstrand.

(UPPDATERAD) Resumé kan berätta att Schibsted-koncernen ska spara 500 miljoner fram till december 2013. Det berättade SJF-klubben för SvD:s medarbetare på ett stormöte i dag. Nedbemanningen på SvD kommer att bli större än senast då 15 tjänster försvann. – Stämningen är orolig, säger Thomas Berglund, ordförande för SJF-klubben på SvD.


Ämnen i artikeln:

SvDSchibsted

Fler anställda måste lämna SvD än i fjol (då var det 15 stycken) och det kommer att bli sämre avgångsvederlag än förra gången. Framförallt är det redaktionella SvD-medarbetare som berörs av nedskärningarna, berättade fackklubben för medarbetarna i dag.

Nya omgjorda papperstidningen ska lanseras i mars 2013, men facket menar att underlaget är för dåligt och att det inte går att genomföra den förändringen.

Schibsted jobbar med att ta fram betalmodeller för mobil och webb, men ännu har de inte kommit fram till en slutgiltig lösning. I går presenterade tidningen flera chefsrockader.

Förhandlingar med facket pågår och innan de är klara kan ingen av parterna säga särskilt mycket.

– Stämningen är orolig eftersom det är så lite fakta på bordet än så länge, säger Thomas Berglund.

SvD har 180 anställda på redaktionen och totalt 350 anställda.

Resumé har tidigare berättat om de förväntade sparkraven i Schibsted-koncernen och den stundande kraftiga nedbemanningen på SvD. Aftonbladet har i nuläget inga planer på att dra ned antalet tjänster mer.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SvDSchibsted

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.