söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Schibsted Sverige gör rekordresultat – men Aftonbladet minskar vinsten

Publicerad: 13 februari 2015, 06:55

Schibstedhuset i Stockholm

Schibsteds Sveriges verksamhet i Sverige gör sitt bästa resultat någonsin samtidigt minskar vinsten och omsättningen för flaggskeppet Aftonbladet. Buzzfeed har tagit fram en reklamvideo med en spexande Barack Obama och en ny smarthone-dongle kan upptäcka HIV på en kvart. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

SHL

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Rekordresultat för Schibsted Sverige
Schibsteds verksamheter i Sverige redovisar ett resultat (EBITDA) på 910 Mkr (837) för helåret 2014. Omsättningen uppgick till 5038 Mkr (4977).

– Trots en tuff annonsmarknad redovisar vi det starkaste resultatet någonsin i Schibsted Sveriges historia. Det är framförallt drivet av tillväxten i våra digitala verksamheter som nu uppgår till över hälften av våra totala intäkter, säger Schibsted Sveriges koncernchef Raoul Grünthal i ett pressmeddelande.

Aftonbladet minskade såväl intäkter som vinst under året. Omsättningen var 2019 miljoner (2051) medan vinsten landade på 237 Mkr (287). Intäkterna i print föll med 110 Mkr till 1,320 medan omsättningen online ökade med 78 Mkr till 699 Mkr.

– Schibsted Publishing och Aftonbladet levererar ett jämförelsevis mycket starkt resultat sett till den allt snabbare strukturomvandlingen i vår bransch, säger Jan Helin i en kommentar.

Svenska Dagbladet redovisar en vinst på 35 Mkr (1). Omsättningen uppgick till 960 MSEK (1033).

Schibsted Media Groups totala vinst steg till 1,94 miljarder (1,77) omsättningen landade på 14,975 miljarder.

Nyckeltal
• Schibsted Growth redovisar EBITDA på 207 MSEK (131). Omsättningen uppgick till 953 MSEK (857).
• Schibsted Classified Media ( där Blocket, StepStone och Bytbil ingår) redovisar EBITDA på 489 MSEK (448). Omsättningen uppgick till 939 MSEK (866).
• Schibsted Publishing redovisar EBITDA på 234 MSEK (308). Omsättningen uppgick till 2203 MSEK (2232).

Alla foton på Facebook kunde raderats av en person
Säkerhetsexperten Laxman Muthiyah har prisats med 105 000 kronor för upptäckten av en bugg i Facebooks API som skulle ha kunnat användas för att radera samtliga fotoalbum på Facebook med en gång. Laxman Muthiyah rapporterade felet till Facebook som svarade två timmar senare, hade raderat felet och gav honom pengar som tack för hjälpen, skriver The Verge.

Hocketstjärna lämnade intervju
Skellefteå AIK:s Janne Pesonen var rasande efter att HV71:s Per Ledin hade kört på honom under toppmötet i SHL. När C Mores expert Sanny Lindström var oförstående till hans ilska i en fråga tog hockeyspelaren av sig lurarna och lämnade intervjun i ilska, skriver Aftonbladet.

Obama i reklamvideo som du aldrig sett honom
President Barack Obama grimaserar, använder en selfiepinne, ritar teckningar av Michelle Obama och spelar låtsasbasket. Allt och lite kan ses i en video med presidenten som Vita huset använder för att marknadsföra sjukvårdsreformen "Obamacare". Videon är framtagen i samarbete med Buzzfeed, skriver CNN.

Ny innovation upptäcker HIV på 15 minuter
Forskare vid Colombia University har utvecklat en dongel som kopplas till en iPhone gör telefonen till ett portabelt laboratorium som kan upptäcka HIV eller syfilis i ett blodprov på bara 15 minuter. Syftet är att vårdpersonal snabbare ska kunna bestämma om en person bär på någon av sjukdomarna, rapporterar Washington Post.

Tre techtoppar nobbar Obama
Facebooks Mark Zuckerberg, Yahoos vd Marissa Mayer och Googles Larry Page nobbar alla det toppmöte om cybersäkerhet som Barack Obama har bjudit in till i Vita huset. Enligt Bloomberg ser många bedömare det hela som ett tydligt tecken på de försämrade relationerna mellan Vita huset och Silicon Valley efter övervakningsskandalerna.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev